Εμπλοκές, υπερπτήσεις και πάνω από 50 παραβιάσεις του εναέριου χώρου έκαναν οι Τούρκοι τη Μεγάλη Τετάρτη

Νέο μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από Ζουράφα, Παναγιά και Οινούσσες — Οπλισμένα πετούσαν  επτά τουρκικά μαχητικά F-16

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες πάνω από το Αιγαίο η τουρκική πολεμική αεροπορία, παραβιάζοντας και το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1988 και προβλέπει μορατόριουμ πτήσεων στη διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

Συνολικά, πάνω από το Αρχιπέλαγος, πέταξαν σήμερα 23 τουρκικά αεροσκάφη (τα 21 ήταν μαχητικά F-16 και τα υπόλοιπα δύο μη επανδρωμένα UAV) τα οποία προέβησαν σε 51 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 17 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σε τέσσερις περιπτώσεις η προκλητική δραστηριότητα των τούρκων πιλότων εξελίχθηκε σε εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Αξίζει επίσης ότι από τα τουρκικά αεροσκάφη που κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, τα επτά F-16 πέταξαν οπλισμένα. 

Επτά υπερπτήσεις

Επίσης, οι Τούρκοι πιλότοι προχώρησαν σε νέο μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από Ζουράφα, Παναγιά και Οινούσσες. Συγκεκριμένα:

Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 11:11 υπερπτήση πάνω από τη Ζουράφα στα 11.000 πόδια.

Η Ζουράφα ή Λαδόξερα είναι ακατοίκητη νησίδα που βρίσκεται στον νομό Έβρου, και συγκεκριμένα σε κοντινή απόσταση ανατολικά της Σαμοθράκης, και βορείως της Ίμβρου.

Ωστόσο οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στις 14:57 μια τετράδα τουρκικών F-16 πραγματοποιήσε υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 10.000 πόδια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στις 15:06, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις ξανα πάνω από τα δυο νησιά στα 1.000 πόδια.

Επιπρόσθετα, στις 17:22 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίσε υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 23.000 πόδια.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: