Δύσκολες στιγμές με την πυρκαγιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η περιοχή της Λίμνης στη βόρεια Εύβοια, που βρίσκεται σε πύρινο κλοιό για τρίτη συνεχόμενη μέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να δίνουν τη δύσκολη με τις φλόγες, που έχουν κάνει στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα μπήκαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη μάχη της κατάσβεσης, στην οποία συμμετέχει και μεγάλη χερσαία δύναμη της πυροσβεστικής, συνεπικουρούμενη από εκατοντάδες πολίτες εθελοντές και όλοι μαζί επιχειρούν να περιορίσουν το μέτωπο πυρκαγιάς που πλέον καίει στην περιοχή Πευκέλι.

Η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια είναι βελτιωμένη σε σχέση με την Κυριακή, καθώς εξασθένησαν οι άνεμοι, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, η πόλη της Λίμνης πλέον δεν κινδυνεύει, δεν υπάρχει πανικός και οι πολίτες επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Η νύχτα πάντως ήταν εφιαλτική για τους κατοίκους της περιοχής, που έβλεπαν την πύρινη λαίλαπα να πλησιάζει απειλητικά προς τα σπίτια τους, ενώ σε ετοιμότητα ακόμη και για εκκένωση του χωριού ήταν οι αρχές. Ο κίνδυνος πάντως φαίνεται πως αποσοβήθηκε, για τη Λίμνη, χάρη και στην εξασθένηση των ανέμων, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση καθώς η εξακολουθεί να μαίνεται.

Μάλιστα η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Το αίτημα θα γίνει δεκτό μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές, ενώ νωρίτερα μίλησε με τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή και τους ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού, για την προσπάθειά τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με χθες αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.

Σε ότι αφορά την πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

youweekly.gr-Koinwnia

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: