Δύο μύθοι για το αβοκάντο που καταρρίπτονται από τους ειδικούς

Με τους θιασώτες της υγιεινής διατροφής να το έχουν εντάξει στην διατροφή τους εδώ και πολλά χρόνια, τα αβοκάντο απ’ ό,τι φαίνεται είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει, καθώς είναι απίστευτα θρεπτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, ευπροσάρμοστα σε διάφορες συνταγές και έχουν βουτυράτη γεύση στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Αν νομίζατε, λοιπόν, ότι τα γνωρίζατε όλα για το αγαπημένο σας φρούτο οι ειδικοί έρχονται να καταρρίψουν δύο μύθους σχετικά με αυτό, αποδεικνύοντάς σας γιατί και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας.

Δεν μπορείτε να παγώσετε τα αβοκάντο

Μήπως κάνετε σπάταλη χρήση των αβοκάντο, πετώντας κομμάτια που δεν θέλετε να φάτε ή να χρησιμοποιήσετε άλλο, επειδή πιστεύατε ότι δεν μπορείτε να τα καταψύξετε; Μάθετε, λοιπόν, ότι τα αβοκάντο καταψύχονται και μάλιστα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετούς μήνες.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι ή με ένα μπλέντερ ή τον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ και τοποθετήστε σε μια σακούλα τροφίμων, βγάζοντας όλον τον αέρα. Για να προσθέσετε μια υπέροχα πλούσια και κρεμώδη υφή σε smoothies, παγώστε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στο μπλέντερ σας όπως είναι.

Εάν σκοπεύετε να μαγειρέψετε κάτι με αυτό ή να το σερβίρετε ωμό, απλώς τοποθετήστε το κατεψυγμένο αβοκάντο στο ψυγείο την προηγούμενη ημέρα, ώστε να ξεπαγώνει σταδιακά.

Τα αβοκάντο παχαίνουν

Σε σύγκριση με άλλα φρούτα, τα αβοκάντο περιέχουν περισσότερο λίπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παχαίνουν. Η συντριπτική πλειονότητα του λίπους στα αβοκάντο είναι «καλό λίπος», το οποίο βοηθά στην αύξηση της πρόσληψης διαιτητικού λίπους χωρίς να αυξάνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Τα καλά λίπη βοηθούν, επίσης, το σώμα να απορροφήσει ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες A, D, E και K, και τα αβοκάντο μας δίνουν, επίσης, απαραίτητα λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: