Δύο μεγάλα «αντίο» στη F1  στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς  στο Abu Dhabi

Ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν έκανε τον ταχύτερο γύρο και σήμερα ξεκινάει πρώτος στο Αμπου Ντάμπι, τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Σταμάτησε τα  χρονόμετρα στο 1:35.426 και κατέκτησε την pole position. Δικαιολογημένα τα πανηγύρια στην Red Bull.

Πίσω του θα είναι ο Μπότας και στην τρίτη θέση ο Χάμιλτον που επέστρεψε μετά από απουσία μιας αγωνιστικής λόγω κορωνοϊού. Την πρώτη  δεκάδα σήμερα συμπληρώνουν οι Νόρις, Άλμπον, Σάινθ, Κβίατ, Στρολ, Λεκλέρκ και Γκασλί.

Από τη στιγμή που ο Χάμιλτον επέστρεψε στο μονοθέσιό του ο αντικαταστάτης του στον προηγούμενο αγώνα Τζωρτζ Ράσσελ θα καθίσει  και πάλι στο μπάκετ της Williams που φέτος δεν έχει καλές αποδόσεις. Εκτός στα δοκιμαστικά έμειναν οι δύο Williams και  οι δύο Haas.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις  15:10 και θα μεταδοθεί από την Cosmote και την ΕΡΤ

Το πρώτο μεγάλο ΑΝΤΙΟ

Σήμερα είναι ο τελευταίος αγώνας στη F1 για το συμπαθέστατο Μεξικανό Σέρχιο Πέρες που τρέχει με τη Racing Point. Ο Πέρες που στον προηγούμενο αγώνα στο Μπαχρέιν  ήταν ο νικητής του γκραν πρι , δεν έχει υπογράψει για το 2021 με καμιά ομάδα και έτσι μένει εκτός. Ο Μεξικάνος βρίσκεται στην ομάδα από το 2014. Τότε ονομαζόταν Force India, που από το 2019 μετονομάστηκε σε Racing Point καθώς άλλαξε η ομάδα ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η ομάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αλλά τους έσωσε ο Πέρες. Κρίμα για τον Μεξικανό γιατί είναι πολύ καλός οδηγός. Η Racing Point από το 2021 θα μετονομαστεί Aston Martin και στη θέση του Πέρες θα καθίσει  ο Φέτελ.

Σήμερα ο Πέρες  θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση αφού οι μηχανικοί άλλαξαν κινητήρα, turbo και ηλεκτρογεννήτρια και βάση κανονισμού αφού δεν χρονομετρήθηκε ξεκινάει τελευταίος. Είναι ένα είδος τιμωρίας που  ισοδυναμεί με 20 θέσεις ποινής.


 

Το δεύτερο μεγάλο ΑΝΤΙΟ- Grazie Ferrari”

Σήμερα ο  Σεμπάστιαν Φέτελ  κάθεται για τελευταία φορά στο μπακετ της Ferrari. Στο κράνος του έγραψε  στα ιταλικά  Grazie Ferrari, Grazie Italia, Grazie Maranello, Grazie Tifosi, Grazie Ragazzi. Είναι ο τρόπος που οι τέσσερις  φορές παγκόσμιος πρωταθλητής  αποχαιρετά τη συνεργασία του με τη Ferrari ενώ ο Λεκλέρκ τον αποχαιρετά γράφοντας “Danke Seb”.

Δυστυχώς ο Φέττελ στον τελευταίο του αγώνα με την ιταλική ομάδα ξεκινάει από την 13η θέση. Μια θέση που δεν αρμόζει ούτε σε αυτόν αλλά ούτε και στην  ιστορία της Ferrari που  είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει ανελλιπώς στη Formula 1, από καταβολής του θεσμού.

Τιμής ένεκεν από την Mercedes :Μια λεπτομέρεια που θα πρέπει να ξέρετε.

Στα δύο μονοθέσια Mercedes των Χάμιλτον και Μπότας, σήμερα  αναγράφονται όλα τα ονόματα των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα. Είναι αναγραμμένα στο κάλυμμα των κινητήρων. Είτε των ανθρώπων που βρίσκονται στις πίστες, είτε όσων συνεχίζουν την εργασία τους στο εργοστάσιο. Είναι το «ευχαριστώ» της Mercedes στους: Alex, Julia, Simon, Franz, Chris, Catherina, John, Kamal, Matthew, karl, Salvatore, Mary, Stephen, Nikki, Billy, Paola, Wana, Ιan, Katy, Tom, Francesco, Sam. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και τα ονόματα  τριών Ελλήνων , του  Αντώνη Κατσαρού, του Πάνου  Νικητόπουλουκαι του  Νίκου Μουστάκη που είναι στην αγωνιστική ομάδα των πρωταθλητών.

Η Mercedes αποφάσισε να γράψει  όλα τα ονόματα αυτών που εργάζονται  στην ομάδα και συνέβαλαν στο  να κατακτήσει τόσο τον τίτλο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών.

 

 

 

Δύο μεγάλα «αντίο» στη F1  στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς  στο Abu Dhabi gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: