Δύο ελληνικές ανάμεσα στις ωραιότερες λίμνες του κόσμου

Τη λίστα με τις ωραιότερες λίμνες στον κόσμο δημοσίευσε η εφημερίδα Daily Mail, μεταξύ των οποίων δεσπόζουν και δύο ελληνικές.

Ο συντάκτης του άρθρου συγκέντρωσε υπέροχες εικόνες από λίμνες παγκοσμίως σε ένα υπέροχο αφιέρωμα. Ανάμεσά τους βρίσκονται η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα.

Σύμφωνα με το άρθρο οι Πρέσπες, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, αποτελούν έναν μαγικό κόσμο ασύγκριτου φυσικού κάλλους, έναν τόπο μοναδικό που προσφέρει στους επισκέπτες του μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ο υδροβιότοπος των Πρεσπών παρουσιάζεται ως η «Μέκκα» για τους φυσιολάτρες και τους παρατηρητές πουλιών, καθώς εδώ κανείς μπορεί να παρατηρήσει ερωδιούς και κορμοράνους, καθώς και τον μεγάλο πελεκάνο της Δαλματίας.

“Ο Άγιος Αχίλλειος, ένα μικρό νησί στην Μικρή Πρέσπα, φιλοξενεί τα ερείπια μιας εκκλησίας του 10ου αιώνα και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό. Οι επισκέπτες της Μεγάλης Πρέσπας αξίζει να πάρουν μια παραδοσιακή βάρκα και να κάνουν μια βόλτα στην λίμνη θαυμάζοντας τα όρη των Βαλκανίων”, αναφέρεται ακόμα.

Μάλιστα, ο αρθρογράφος συστήνει σε όσους επιλέξουν τη Μεγάλη Πρέσπα για την επόμενο απόδρασή τους να μπουν σε μία παραδοσιακή πλάβα (βάρκα) και να κάνουν μια βόλτα στη λίμνη, απ’ όπου θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν σε όλο του το μεγαλείο το υπέροχο φυσικό τοπίο ολόγυρά τους.

Όσο για την καλύτερη εποχή να τις επισκεφθεί κανείς, η Daily Mail αναφέρει ότι είναι προτιμότερο τον χειμώνα, καθώς έχει ελάχιστους τουρίστες.

Ολόκληρη η λίστα της Daily Mail με τις ομορφότερες λίμνες στον κόσμο:

Winnipesaukee, New Hampshire, ΗΠΑ
Nahuel Huapi, Αργεντινή
Sainte Croix, Προβηγκία, Γαλλία
Ruhondo, Ρουάντα
Inari, Φινλανδία
Bohinj, Σλοβενία
Hillier, Αυστραλία
Maligne, Καναδάς
Sun Moon, Ταϊβάν
Orta, Ιταλία
Breitlingsee, Γερμανία
Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα
Lagoa Azul, Αζόρες

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: