Δύο αρκουδάκια κάνουν βόλτα στην πόλη της Καστοριάς

Άφωνοι έμειναν οι περαστικοί από την είσοδο της πόλης Καστοριάς στη θέση Πέτρα το πρωί της Πέμπτης, όταν είδαν μπροστά τους δύο νεαρά αρκουδάκια. Συγκεκριμένα, τα δύο ζώα βρίσκονταν κοντά στον παραλίμνιο δρόμο, προς την πλευρά της λίμνης της Καστοριάς. 

Περισσότεροι από δέκα πολίτες ακινητοποίησαν τα οχήματά τους προκειμένου να δουν και να φωτογραφήσουν τα αρκουδάκια, τα οποία δεν έδειξαν να ενοχλούνται καθόλου. Άμεσα ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ), δηλαδή το ειδικό μικτό κλιμάκιο που έχει συσταθεί από τον «Αρκτούρο», το Δασαρχείο και η Αστυνομία για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, συνεργάτη του «Αρκτούρου» στην Καστοριά, μετά από συντονισμένες ενέργειες της ομάδας, τα ζώα απομακρύνθηκαν από την περιοχή και τα οδήγησαν προς την πλευρά του βουνού. Τα αρκουδάκια «είναι ηλικίας τεσσάρων ετών, έχουν γεννηθεί στην περιοχή πλησίον της λίμνης και μετά τον απογαλακτισμό από τη μητέρα τους παρέμειναν στην περιοχή και έχουν εξοικειωθεί απόλυτα με το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως το αρκουδάκι, που πριν από έναν χρόνο έκανε βόλτες με τη λεία του στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς ήταν ένα από αυτά τα δύο, ενώ και τα τροχαία ατυχήματα πριν από δύο χρόνια στην περιοχή της Πέτρας σχετίζονται επίσης με τα δύο ζώα, που σήμερα έχουν μονιμοποιήσει την παρουσία τους στην περιοχή.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει επιχείρηση μεταφοράς των ζώων σε άλλη περιοχή ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «η πρακτική έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν αλλά τα ζώα επιστρέφουν στην ίδια περιοχή η σε άλλες κατοικημένες περιοχές», προσθέτοντας ότι με καθημερινές ενέργειες «θέλουμε να αισθανθούν τα ζώα ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι αφιλόξενος ώστε να αναζητήσουν χώρο διαβίωσης σε άλλη περιοχή».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: