Δυο απαράβατοι κανόνες για το τηγάνισμα

Είναι γεγονός πως τα τηγανητά φαγητά θέλουν μέτρο και φειδώ στην καθημερινή μας , όταν όμως τα επιλέγουμε γεμίζουμε το στόμα μας με λαχταριστά εδέσματα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Λένε συχνά πως όλα γίνονται καλύτερα στο τηγάνι, φτάνει να ξέρεις τα μικρά μυστικά του.

Το πρώτο λοιπόν έχει να κάνει με το ό,τι ρίχνουμε στο τηγάνι. Το αλατίζουμε μόνο όταν βγει από το τηγάνι, όταν περιμένουμε να «ξεκουραστεί» για να το σερβίρουμε.

Αν είναι μάλιστα να το σερβίρουμε με μια αλμυρή σος, δεν το αλατίζουμε καν.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το πού «ξεκουράζονται» τα τηγανητά μας εδέσματα. Ποτέ στον ! Μέσα στον φούρνο θα χάσουν αμέσως την τραγανή κρούστα τους.

Τα αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ποτέ δεν τα σερβίρουμε απευθείας από τη φωτιά…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: