Δροσερές λεμονάδες για τις πρώτες ζεστές βραδιές στο μπαλκόνι! Οι καλύτερες συνταγές

Το καλοκαίρι έρχεται και θέλει μπαλκόνι και σπιτική λεμονάδα!

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, τι πρέπει να κάνεις; Να φτιάξεις λεμονάδα βέβαια! Εδώ θα βρεις τις καλύτερες συνταγές για σπιτικές, δροσερές, λεμονάδες για να απολαύσεις το απογευματάκι με τη δροσούλα, στο μπαλκόνι, με την παρέα σου. Πάντα μπορείς να ρίξεις και  λίγη βότκα μέσα, αν θες να απολαύσεις ένα αλκοολούχο ποτό – κοκτέιλ!

#1 Λεμονάδα με βατόμουρο και μέντα

Μέσα σε 10 λεπτά μπορείς να φτιάξεις μια κανάτα που σερβίρει 8 άτομα.

Τα Υλικά που θα χρειαστείς:

½ κούπα ζάχαρη

½  κούπα βατόμουρα/σμέουρα

¼ κούπας φρέσκα φύλλα μέντας

2/3 της κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 4 λεμόνια)

Βότκα (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξε ½ κούπα νερό και τη ζάχαρη. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βάλε σε μια κανάτα τα βατόμουρα και τα φύλλα μέντας και πάτησέ τα με ένα κουτάλι ή ένα γουδοχέρι, μέχρι να λιώσουν. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το σιρόπι που έφτιαξες προηγουμένως, 3 κούπες νερό και ανακάτεψε καλά. Γέμισε την υπόλοιπη κανάτα με πάγο.

Σέρβιρε σε ποτήρια με πάγο κι αν θες, πρόσθεσε λίγη βότκα.

#2 Λεμονάδα με κεράσια και ανανά

Μια λεμονάδα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Η ποσότητα που θα φτιάξουμε, είναι αρκετή για περίπου 10 άτομα. Ξεκινάμε πρώτα με τη λεμονάδα μας, πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα συστατικά και φρούτα που θα δώσουν την ξεχωριστή γεύση. Για να φτιάξουμε τη λεμονάδα μας, θα χρειαστούμε:

2 κούπες φρέσκο χυμό λεμόνι (10-12 περίπου λεμόνια)

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίξε το χυμό λεμόνι και το νερό. Άφησέ τα να βράσουν και πρόσθεσε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Απομάκρυνέ την από το μάτι και βάλε τη λεμονάδα σε μια μεγάλη κανάτα. Βάλτη στο ψυγείο για να παγώσει.

Τα Υλικά που θα χρειαστείς για τη συνέχεια:

1 ½  κούπα παγωμένο χυμό ανανά

2 κούπες χυμό από κεράσια Maraschino

Νερό

Κεράσια Maraschino

Εκτέλεση: Στην κανάτα που έχεις βάλει τη λεμονάδα, πρόσθεσε τον χυμό ανανά και λίγο νεράκι.

Για να σερβίρεις:  Βάλε 1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι κεράσι στον πάτο ενός ποτηριού (αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη ποσότητα). Γέμισε το ποτήρι με πάγο. Ρίξε τη λεμονάδα, μέχρι το ποτήρι να γεμίσει. Μπορείς, αν θέλεις, να γαρνίρεις με ένα κερασάκι maraschino και ένα κομμάτι ανανά.

#3 Γρανίτα λεμόνι

Υλικά:

3 κούπες νερό

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση: Βράσε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να σκεπάσεις την κατσαρόλα με το καπάκι. Όταν είναι έτοιμο, βγάλτο από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού.

Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή ιδέα είναι να αδειάσεις το λεμόνι και να χρησιμοποιήσεις τη φλούδα του για να ρίξεις μέσα το μείγμα (όπως στη φωτογραφία). Μπορείς βέβαια να κάνεις το ίδιο και σε μικρά ποτηράκια ή μπωλάκια. Αφού τα γεμίσεις, βάλτα στην κατάψυξη να παγώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον. Αν τα αφήσεις ολόκληρη τη νύχτα, ακόμα καλύτερα.

Έχεις έτοιμη γρανίτα λεμόνι!

#4 Λεμονάδα με φράουλες

Υλικά:

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

1 ¼ κούπες φρέσκο χυμό λεμονιού (6 περίπου λεμόνια)

1 κούπα καθαρισμένες φράουλες

Πάγο

Οδηγίες: Βράσε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ανακάτευε συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βγάλτο από τη φωτιά.

Ρίξε τις φράουλες στο μπλέντερ και πολτοποίησέ τες. Πρόσθεσέ τες μέσα στο νερό με τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το χυμό λεμόνι.

Σε μια μεγάλη κανάτα, ρίξε μέσα το μείγμα και πρόσθεσε 2 ποτήρια παγωμένο νερό. Ανακάτεψε καλά και γέμισε την υπόλοιπη κανάτα με πάγο.

Σέρβιρε τη λεμονάδα σου σε βαζάκια, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

[via]

syntages

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: