Δρομολογείται η επέκταση της λεωφόρου Κύμης

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολογεί την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των δήμων Λυκόβρυσης-Πεύκης, Ηρακλείου και Αμαρουσίου. Πρόκειται για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης και τη σύνδεσή της με τον ΠΑΘΕ, κάτι που γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την είδηση αυτή υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι δημοτικές Αρχές, οι οποίες μάλιστα είχαν συμπράξει, με τους τρεις δήμους να ενεργούν από κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη επέκταση αναμένεται να επιφέρει μεγάλη ανακούφιση στην ευρύτερη περιοχή και σε ένα ιδιαίτερα φορτωμένο δίκτυο, όπως είναι αυτό της λεωφόρου Κύμης και ενδεικτικές της ικανοποίησης είναι οι δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

«Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από τη συνέντευξη του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, ότι στον σχεδιασμό του υπουργείου εντάσσονται οι νέες επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Ανάμεσα σε αυτές είναι η επέκταση της λεωφόρου Κύμης και η σύνδεσή της με τον ΠΑΘΕ, η οποία είναι έτοιμη προς δημοπράτηση», είπε ο κ. Μαυρίδης.

Και πρόσθεσε: «Οι συντονισμένες προσπάθειές μας τα τελευταία χρόνια, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους όμορους δήμους, Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Κηφισιάς απέδωσαν καρπούς, ώστε αυτό το μεγάλο έργο να προχωρήσει».

Τέλος, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με τον οποίον πρόσφατα συναντηθήκαμε μαζί με τους συναδέλφους δημάρχους, για την αποφασιστική συνεισφορά του. Άλλο ένα μεγάλο έργο για την περιοχή μας ολοκληρώνεται. Η συνεργασία με τους όμορους δήμους και με την κυβέρνηση θα συνεχιστεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της περιοχής και των πολιτών».

Η σχετική αναφορά από τον κ. Καραγιάννη έγινε σε ερώτηση για τον ρόλο θα παίξει ο ιδιωτικός τομέας στην υλοποίηση των έργων που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης. «Να σας πω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της φιλοσοφίας; Οι νέες επεκτάσεις της Αττικής Οδού που σχεδιάζουμε.

Οι επεκτάσεις της Λεωφόρου Κύμης και η σύνδεσή της με τον ΠΑΘΕ και εκείνη προς τη Ραφήνα, είναι έτοιμες προς δημοπράτηση, ενώ και η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς το Ελληνικό με τη δημιουργία ανισόπεδων κόμβων στη Βουλιαγμένης και σήραγγας στην Ηλιούπολη είναι έργα εντυπωσιακά, που θα αλλάξουν τον χάρτη των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο», είχε τονίσει.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: