Δριμύ κατηγορώ κατά Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου – Πανούσης

Δριμύ κατηγορώ κατά Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου – Πανούσης

Δριμύ κατηγορώ κατά Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου   Πανούσης

Ο Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, άσκησε αυστηρή κριτική στον πρώην ΥΠΟΙΚ,  Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στη πρόεδρο της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζω ότι το και οι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική , τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή . Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα επειδή η είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε αναφέρει: Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει.

Ο κ. Πανούσης προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να φτιάξει πρώτα το και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του.

Κατόπιν, ο υπουργός εξαπολύει πυρά κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς πως διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας:

Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα (αδίκημα εσχάτης προδοσίας). Παράλληλα, ασκεί αυστηρή κριτική στον πρώην υπουργό και για τη στάση που κράτησε μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση:

Στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του, διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη λέει ότι έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται.

Για την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει:

Υπάρχει το σύνδρομο για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα.

Η μεγαλύτερη ενόχληση του είναι πως κάποιοι εκ των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν τη λειτουργία της Αστυνομίας:

Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, “έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι”. Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ…. Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει.

 

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: