“DREAMING” είναι ο τίτλος του ημερολόγιου της Pirelli για το 2019- Στο Μιλάνο η παρουσίαση

Μία φωτογραφική αφήγηση των φιλοδοξιών τεσσάρων γυναικών και η αποφασιστικότητά τους να πετύχουν τους στόχους της, με την κάθε μία να κυνηγά τα δικά της όνειρα και πάθη. Αυτό είναι το “Dreaming”, το 2019 Pirelli Calendar, τώρα στην 46η έκδοσή, που δημιούργησε ο Albert Watson και παρουσιάζεται στο Pirelli HangarBicocca στο Μιλάνο. Για τις ανάγκες της φωτογράφησης, ο εμπνευσμένος δημιουργός βρέθηκε με όλο το επιτελείο του στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο.

Μία αλληλουχία σαράντα σκηνών αφηγείται τις ιστορίες των χαρακτήρων που ενσαρκώνουν η Gigi Hadid με τον Alexander Wang, η Julia Garner, η Misty Copeland με τον Calvin Royal III και η Laetitia Casta με τον Sergei Polunin.  Οι φωτογραφίες, έγχρωμες και ασπρόμαυρες, σε cimenascope format 16:9, είναι φανερά επηρεασμένες από το πάθος του Albert Watson για τον κινηματογράφο.

«Στη φάση διαμόρφωσης της φιλοσοφίας του project, στόχος μου ήταν να διαφέρει από έργα άλλων δημιουργών και αναρωτιόμουν με ποιο τρόπο θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Στο τέλος, επικεντρώθηκα σε φωτογραφίες που διαθέτουν ποιότητα, βάθος και που, κατά μία έννοια, διηγούνται μία ιστορία. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι περισσότερο από ένα απλό πορτρέτο – ήθελα κάτι που να θυμίζει κινηματογραφικό καρέ. Ήθελα όσοι πάρουν στα χέρια τους το Ημερολόγιο θα αντιληφθούν ότι σκοπός μου ήταν η φωτογραφία στην πιο γνήσια μορφή της, ένα ταξίδι ‘εξερεύνησης’ των ηρωίδων μου, μέσα από  ένα σκηνικό που θα μετέφερε μία θετική αντίληψη για τις γυναίκες σήμερα.»

Εξιστορώντας το πώς ανέλαβε το project του Ημερολογίου (ακολουθεί συνέντευξη), ο φωτογράφος μιλά για τα δικά του όνειρα και τις προσπάθειες και θυσίες που χρειάστηκαν.

«Για να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Πάντα ήμουν υπέρμαχος της εξέλιξης ‘βήμα-βήμα’, πετυχαίνοντας ένα στόχο τη φορά, χωρίς να επιδιώκω να φτάσω αμέσως στην κορυφή της σκάλας. Αν και μερικές φορές πιστεύω ότι αυτή η κορυφή απομακρύνεται συνεχώς, θεωρώ ότι πάντα αξίζει να επιδιώκεις όλο και υψηλότερους στόχους και μεγαλύτερα όνειρα.»

Ο καλλιτέχνης είπε επίσης ότι κάθε μία από τις τέσσερις γυναίκες εστιάζει στο μέλλον και «έχει την ατομικότητά της, το δικό της σκοπό στη ζωή και το δικό της τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα. Μπορεί λοιπόν το θέμα να είναι αυτό των ‘ονείρων’, ωστόσο η βασική ιδέα πίσω από το όλο project είναι η αφήγηση μιας ιστορίας σε τέσσερις ‘μίνι ταινίες’. Εκείνο που ήθελα να αναδείξω ήταν οι ελπίδες των πρωταγωνιστριών και το πώς βλέπουν το μέλλον, για να το συνδέσω με τις φιλοδοξίες και τα όνειρα.»

Και συνεχίζει: «παράδειγμα, ο χαρακτήρας που υποδύεται η Gigi Hadid. Πρόσφατα χώρισε με τον σύντροφό της, ζει μόνη σε ένα γυάλινο πύργο και έχει δίπλα της τον Alexander Wang ως το μοναδικό φίλο και άτομο της εμπιστοσύνης της: «Θεωρώ ότι διαφαίνεται ένα είδος υπερέντασης σε αυτές τις φωτογραφίες. Μέσα από το χαρακτήρα της Hadid, ήθελα να μεταφέρω την αίσθηση μιας γυναίκας που σκέφτεται το μέλλον, αλλά παράλληλα να την παρουσιάσω σε μία κατάσταση μοναξιάς. Τη βλέπουμε να ανησυχεί πώς θα προχωρήσει τη ζωή της, τι θα κάνει αύριο. Ήθελα να είναι πολύ πιο λιτή και απέριττη, και να διαφέρει από τις υπόλοιπες γυναίκες και τα σκηνικά που φωτογράφισα.»

Η Julia Garner υποδύεται το ρόλο μιας νεαρής φωτογράφου που αγαπά τη φύση και τη μοναξιά. Για την Julia, ο Watson λέει τα εξής «Η Julia είναι μία πολύ επιτυχημένη ηθοποιός και μπήκε κατευθείαν στο πετσί του ρόλου της. Παίζει το ρόλο μιας φυσιολάτρισσας φωτογράφου που ονειρεύεται να παρουσιάσει τα έργα της σε επιτυχημένες εκθέσεις. Βρεθήκαμε σε έναν όμορφο τροπικό κήπο στο Μαϊάμι, που αποδείχτηκε το τέλειο μέρος για να δουλέψουμε».

Η Misty Copeland δίπλα στον Calvin Royal III, επίσης ονειρεύεται στο μέλλον να διαπρέψει ως χορεύτρια. «Η προσπάθεια για επιτυχία είναι η κινητήρια δύναμή της» δήλωσε ο Watson. «Η ηρωίδα που υποδύεται η Copeland κερδίζει τα προς το ζην χορεύοντας σε ένα κλαμπ, αλλά ταυτόχρονα έχει στήσει μία μικρή σκηνή στον κήπο της, όπου εξασκείται στο χορό – για να πετύχει το στόχο της να γίνει πρώτο όνομα — μερικές φορές παρέα με το ‘αγόρι’ της, Calvin Royal III.»

Τέλος, η Laetitia Casta είναι μία ζωγράφος που ζει σε ένα στούντιο με τον αγαπημένο της, τον οποίο υποδύεται ο Sergei Polunin. Και οι δύο ονειρεύονται την επιτυχία: εκείνη στο χώρο των καλών τεχνών, εκείνος στον κόσμο του χορού. «Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πραγματικότητα, η Laetitia ασχολείται με τη γλυπτική και δημιουργεί έργα τέχνης στον ελεύθερο χρόνο της. Αυτό ήταν πολύ θετικό καθώς τη βοήθησε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου της. Αποφασίσαμε να κάνουμε εξωτερικές λήψεις, για να δώσουμε στις σκηνές πρόσθετο φυσικό φως. Η τροπική ατμόσφαιρα στο Μαϊάμι είναι το κύριο συστατικό αυτής της εικόνας» σχολίασε ο Watson.

 

“DREAMING” είναι ο τίτλος του ημερολόγιου της Pirelli για το 2019- Στο Μιλάνο η παρουσίαση gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: