Ντράμερ: Τη μία μέρα δικάζεται, την άλλη απολογείται

Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός για τον Γιώργο Γιαννόπουλο — Σήμερα κάθεται στο εδώλιο του Εφετείου για αποπλάνηση της 6χρονης και την Τετάρτη καταθέτει στην ανακρίτρια για σeξουαλική κακοποίηση πέντε ακόμη ανήλικων κοριτσιών

Ενα δικαστικό «κρεσέντο» με απρόβλεπτο τέλος ξεκινάει σε λιγότερο από δύο 24ωρα για τον μουσικό Γιώργο Γιαννόπουλο, ο οποίος αντιμετωπίζει πληθώρα κακουργηματικών κατηγοριών που αφορούν τη σeξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών.

Ο 69χρονος ντράμερ, που είχε συνεργασίες και με το συγκρότημα των Πυξ Λαξ, σήμερα Τρίτη δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας (δεύτερος βαθμός) για αποπλάνηση 6χρονου κοριτσιού και την Τετάρτη περνάει το κατώφλι της 14ης τακτικής ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Στο ανακριτικό γραφείο θα απολογηθεί για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με σeξουαλική κακοποίηση τεσσάρων άλλων ανήλικων κοριτσιών. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές δικογραφίες, οι οποίες αθροιστικά επιβαρύνουν έτι περαιτέρω το «ποινικό προφίλ» του μουσικού, που έχει ήδη μία καταδίκη για την υπόθεση αποπλάνησης της 6χρονης και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι!

Η δίκη στο Εφετείο

Η δίκη που έχει προγραμματιστεί στο Εφετείο αναμένεται να ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, σήμερα Τρίτη, έπειτα από δύο διακοπές. Ο 69χρονος μουσικός θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις εις βάρος της 6χρονης κατά το χρονικό διάστημα από το 2011 έως τον Μάιο του 2013. Οπως αναφέρει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε, ο Γιώργος Γιαννόπουλος «θώπευε την ανήλικη στα γεννητικά της όργανα και τα οπίσθιά της βάζοντας το χέρι του μέσα από το εσώρουχό της για να ακουμπάει το πέος του προκειμένου με τις πράξεις αυτές να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια επιθυμία του».

Οι συγκεκριμένες πράξεις, τις οποίες ο κατηγορούμενος αρνείται, τελέστηκαν εις βάρος του παιδιού στην εξοχική κατοικία του 69χρονου στον Ωρωπό και αποδείχθηκαν «πέραν πάσης αμφιβολίας». Το πρωτόδικο δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε επέβαλε στον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ κάθειρξη 12 ετών «για την πράξη της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη», χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Του χορήγησε όμως αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση και προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία του στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, η οποία αρχίζει σήμερα εκτός νέου απροόπτου, τον υποχρέωσε να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα. Σε περίπτωση που το Εφετείο καταδικάσει τον 69χρονο και του επιβάλει οποιαδήποτε ποινή άνω των πέντε ετών χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό, τότε θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή για να την εκτίσει.

Οι νέες καταγγελίες

Ακόμη όμως πιο «φορτωμένη» είναι η δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Δικαιοσύνη εις βάρος του 69χρονου, πατέρα μάλιστα δύο ενήλικων κοριτσιών. Την έρευνα για τη δικογραφία αυτή διενεργεί η 14η τακτική ανακρίτρια, η οποία έχει καλέσει σε απολογία τον μουσικό για την ερχόμενη Τετάρτη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου. Ο φάκελος αυτός περιλαμβάνει τέσσερις νέες καταγγελίες εις βάρος του Γιώργου Γιαννόπουλου για σeξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών!

Ο 69χρονος για την υπόθεση αυτή αντιμετωπίζει τα εξής αδικήματα: γενετήσια πράξη με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι νέες αυτές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον μουσικό αφορούν τέσσερις κοπέλες, τις οποίες, σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ κακοποίησε σeξουαλικά κατά το διάστημα 2007-2015, ενώ ήταν ανήλικες.

Ο 69χρονος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται σε δύο κάμπινγκ του Νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και οι καταγγέλλουσες με τις οικογένειές τους. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, και από τα δύο κάμπινγκ είχε διωχθεί καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες εις βάρος του. Ηδη για αυτή την πτυχή της υπόθεσης έχει δοθεί σχετική κατάθεση στην ανακρίτρια.

Τα όσα καταγγέλλουν για τον Γιώργο Γαννόπουλο οι ενήλικες σήμερα γυναίκες -πλην μιας που παραμένει ακόμη ανήλικη και κατέθεσε, όπως ο νόμος ορίζει, στην ανακρίτρια παρουσία ειδικού ψυχολόγου- πραγματικά προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό. «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο μηνυόμενος και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα, ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο “για το κατούρημα στη θάλασσα”, βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο», φέρεται να έχει καταθέσει μία από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον ντράμερ για σeξουαλική κακοποίησή της ενώ ήταν ανήλικη.

«Υστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα ο μηνυόμενος βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν “να παίζει” μαζί τους. Αυτό που μου έκανε με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του…», έχει προσθέσει η ίδια.

Αλλη γυναίκα έχει καταθέσει πως ο μουσικός τούς πρότεινε να παίξουν στον υπολογιστή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και ενώ όλα τα κορίτσια που βρίσκονταν στον χώρο κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή, εκείνος, όπως λέει η κοπέλα, «βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου». «Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη τη στιγμή» -αναφέρει η καταγγέλλουσα- «αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: