Δράμα: Απάτη με λεία 16.500 ευρώ από υποψήφιο ενοικιαστή

Αντί να καταθέσει χρήματα, έκανε ανάληψη των αποταμιεύσεων του ιδιοκτήτη

Να νοικιάσει ένα ακίνητο που έχει στην ιδιοκτησία του ήθελε ένας κάτοικος της Δράμας και ανήρτησε αγγελία σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αναζητώντας ενοικιαστή. Δεν φανταζόταν, όμως, ότι αυτός που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήταν απατεώνας.

Ο υποψήφιος ενοικιαστής επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, συμφώνησαν στο ποσό του μισθώματος και του ζήτησε τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα. Όμως, αντί για κατάθεση ο άγνωστος έκανε… «ανάληψη», καθώς έκανε συνεχείς μεταφορές συνολικού ύψους 16.554 ευρώ σε άλλους λογαριασμούς! Το θύμα υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου στην Ασφάλεια Δράμας, που ερευνά για την ταυτοποίηση του δράστη.

Έταξε επιστροφή φόρου και άρπαξε 10.000 ευρώ

Το δέλεαρ της υποτιθέμενης επιστροφής χρημάτων από την εφορία έκανε μια γυναίκα από την Ξάνθη να μην υποψιαστεί ότι αυτός που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της παριστάνοντας τον λογιστή του συζύγου της ήταν απατεώνας. Έτσι, του έδωσε τους τραπεζικούς κωδικούς του συζύγου της για να καταθέσει τα χρήματα και εκείνος «σήκωσε» συνολικά από τους λογαριασμούς τους 10.000 ευρώ! Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ξάνθης για τον εντοπισμό του απατεώνα βρίσκονται σε εξέλιξη..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: