Ντράγκι: Βελτιώνεται η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και απαντώντας στην ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ιταλός Κεντρικός Τραπεζίτης της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, καθώς αυξάνεται το ΑΕΠ και μειώνεται η ανεργία, κάτι που σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις της τρίτης αξιολόγησης φέρνουν αποτελέσματα, γεγονός που επηρεάζει και τον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Ο κ. Ντράγκι εμφανίστηκε θετικός στις προτάσεις για μια νέα ανταλλαγή ομολόγων, σημειώνοντας πως οι αγορές φαίνονται να υποδέχονται τη πρόταση αυτή, καθώς φαίνεται να υπάρχει βελτίωση στην αγορά ελληνικού χρέους και τα spread των ελληνικών ομολόγων μειώνονται.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ο Κεντρικός Τραπεζίτης τόνισε πως η κεφαλαιακή επάρκεια βρίσκεται στο εντυπωσιακό επίπεδο του 17.1%, όμως παραμένει θέμα η ρευστότητα καθώς παρά τη σταθεροποίηση των καταθέσεων δεν έχουν επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης και πρέπει να γίνει δουλειά ακόμη έτσι ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα των τραπεζών.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: