Ντράγκι στον Μπάιντεν: «Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα μας δίχαζε, αλλά απέτυχε»

Στον Λευκό Οίκο βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, με την Ουκρανία και την κατάσταση εκεί να κυριαρχεί στην ατζέντα των συζητήσερων

Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας, καθώς και αυτές των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα ισχυρές και ο πόλεμος στην Ουκρανία τις έκανε ακόμη ισχυρότερες, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι που συναντήθηκε την Τρίτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι «πολύ ευχαριστημένος» που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας, επισήμανε ότι «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε οδό για την ειρήνη, για την κατάπαυση του πυρός και για την έναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων».

Ο Ντράγκι τόνισε παράλληλα ότι «στην Ιταλία και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι θέλουν να σταματήσουν αυτές οι σφαγές, αυτή η βία. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το τί μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε την ειρήνη».

«Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα μας δίχαζε, αλλά απέτυχε. Όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία προκάλεσαν μια δραστική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήμασταν κοντά και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά, και ξέρω ότι μπορούμε να βασιστούμε στην στήριξή σας, ως ειλικρινή φίλου της ΕΕ και της Ιταλίας» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: