Ντράγκι: Η κρίση της Ευρωζώνης ξεπεράστηκε

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά την διάρκεια της τελετής για την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, σημείωσε πως «η κρίση της Ευρωζώνης ξεπεράστηκε, η οικονομική ανάκαμψη είναι όλο και πιο ευρεία και ισχυρή στους διάφορους παραγωγικούς τομείς και στις διάφορες χώρες».

Όπως ανέφερε, «η εσωτερική ζήτηση, με την υποστήριξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, αποτελεί και την κύρια ατμομηχανή της ανάκαμψης», ενώ εκτίμησε ότι «σε διεθνές επίπεδο, ο χρηματοοικονομικός τομέας είναι τώρα πιο ανθεκτικός και οι διεθνείς οικονομικές προβλέψεις βελτιώνονται και οι κίνδυνοι επιδείνωσης μειώνονται».

Τέλος, ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε πως «χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος. Η θεσμική αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει ατελής σε πολλούς τομείς. Η κρίση έκανε εμφανή την δομική αδυναμία του οικοδομήματός μας και μας υποχρέωσε να κινηθούμε προς τα εμπρός. Η προσαρμογή ξεκίνησε με την δημιουργία της τραπεζικής ένωσης. Η δουλειά μας, όμως, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ξεπερνούν την οικονομική και νομισματική ένωση. Αφορούν την ασφάλεια, το μεταναστευτικό, την άμυνα και οι προκλήσεις αυτές μπορούν να ακολουθήσουν σαφή κατεύθυνση μόνον αν μοιρασθούμε την κυριαρχία».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: