Ντράγκι: Από 9 Μαρτίου έως τον Σεπτέμβριο του 2016 η αγορά ομολόγων

Ντράγκι: Από 9 Μαρτίου έως τον Σεπτέμβριο του 2016 η αγορά ομολόγων

Ντράγκι: Από 9 Μαρτίου έως τον Σεπτέμβριο του 2016 η αγορά ομολόγων

«Βασιζόμενοι στην οικονομική ανάλυση και τις ενδείξεις διατηρούνται αμετάβλητα τα επιτόκια», είπε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι από την Λευκωσία, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η αγορά των ομολόγων θα ξεκινήσει από τις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως τον Σεπτέμβριο του 2016. Η ΕΚΤ θα προχωρά σε αγορές 60 δισ. μηνιαίως.

Σε συνέχεια των αποφάσεων που λάβαμε, θα ξεκινήσουμε στις 9 Μαρτίου να αγοράσουμε τίτλους του δημόσιου τομέα, είπε και τόνισε ότι οι μηνιαίες αγορές θα ανέρχονται συνολικά σε 60 δισ και θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 και ως ότου διπιστώσουμε προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού για να διατηρείται κάτω του 2% αλλά πλησίον, είπε χαρακτηριστικά.

Προέβλεψε δε ότι θα υπάρξει διεύρυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Το 2015 η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ανέλθει στο 1,5% , ενώ το 2016 θα φτάσει στο 1,9% .

Παράλληλα, χαρακτήρισε βελτιωμένη την της κυπριακής οικονομίας λόγω των μεταρρυθμίσεων που λαμβάνουν χώρα. Προμηνύονται περαιτέρω θετικές εξελίξεις, τόνισε.

Τα μέτρα που έχουμε λάβει θα συμβάλουν σε βελτίωση της εικόνας του πληθωρισμού σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, σημείωσε, και συμπλήρωσε πως είναι υψηλότερο το της ευρωζώνης σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Η του πετρελαίου θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, συνέχισε.

Πρέπει να γίνουν βήματα προς βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξη, είπε ο Μάριο Ντράγκι. 

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: