Δραγασάκης: Το τέλος των μνημονίων δεν θα έρθει αυτόματα το 2018

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, δήλωσε πως το ζήτημα επίλυσης των «κόκκινων» δανείων έχει χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» για την ελληνική οικονομία και δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση.

«Το τέλος των μνημονίων δεν θα έρθει αυτόματα ως τυπική διαδικασία το καλοκαίρι 2018, αλλά θα κριθεί από το τι θα κάνουμε από τώρα ως τότε. Χρειάζονται ιεραρχήσεις, συντονισμός και σκληρή δουλειά για να οργανώσουμε από τώρα σε νέες βάσεις την πολιτική μας ζωή μετά το 2018», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Όπως σημείωσε, κορυφαία προτεραιότητα της επόμενης περιόδου είναι η δραστική μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Προσφέροντας λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης και σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της, ενισχύουμε τον εθνικό στόχο κατά της ανεργίας. Η ρύθμιση χρεών στηρίζει την παραγαγωγική ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη/κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που δημιουργεί θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

«Μικρομεσαίες επιχειρήσεις = βάση οικονομίας. Επιλύοντας τα «κόκκινα» δάνεια, δίνουμε ανάσα επιβίωσης σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: