Δραγασάκης: Ήταν λάθος που αναθέσαμε την υλοποίηση του σχεδίου μας στον Βαρουφάκη

Σημαντικό λάθος χαρακτηρίζει ο Γιάννης Δραγασάκης το γεγονός ότι ανατέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κρίσιμη φάση του στον Γιάννη Βαρουφάκη – «έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, άνοιγε μέτωπα».

«Σημαντικό λάθος αποδείχτηκε ότι αναθέσαμε την υλοποίηση του σχεδίου μας, στη αρχική πιο κρίσιμη φάση, σε ένα άνθρωπο που όπως αποδείχτηκε είτε δεν το πίστευε είτε δεν το καταλάβαινε.

Σε έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε τεχνικές και κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, όπως απαιτούσε η πολιτική μας άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα, ακόμη και στις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες στιγμές χωρίς κανένα σχέδιο ούτε Α, ούτε Β, ούτε Χ», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα tvxs.gr.

Η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη

«Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου γιατί επιβεβαιώνει ότι ο κ. Δραγασάκης ήταν ταγμένος από την αρχή να μην κάνουμε ρήξη με την Τρόικα», είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι «Ο μόνος λόγος που εγώ δέχτηκα τη θέση του υπουργού Οικονομικών ήταν επειδή είχε έρθει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου είχαν ζητήσει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να αποδεσμευτούμε από τη χρεο-δουλοπαροικία, να μην πάρουμε ένα νέο 3ο μνημόνιο αλλά να πετύχουμε την αναδιάρθρωση του χρέους», απάντησε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι τους είχε κάνει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορείς να πεις όχι σε ένα τρίτο τεράστιο δάνειο που θα καταδίκαζε τη χώρα στη χρεο-δουλοπαροικία, τους είχα πει τι πρέπει να γίνει για να μην κλείσουν τις τράπεζες, τι πρέπει να γίνει για να μην έρθουν τα capital controls και να υπάρξει τελικά ένας έντιμος συμβιβασμός με αναδιάρθρωση χρέους… και όταν γύρισαν όλοι τους, και ο κ. Δραγασάκης, και μου είπαν «ωραία, για να γίνει αυτή η ρήξη και να βρεθεί μια συμφωνία με την Τρόικα θα πρέπει εσύ να αναλάβεις το υπουργείο Οικονομικών» τότε μετά από πάρα πολύ σκέψη δέχτηκα να το κάνω.

«Τώρα ο κ. Δραγασάκης μου κάνει μια πολύ μεγάλη χάρη γιατί παραδέχεται ότι ήθελε «γέφυρες», ήθελε τρίτο μνημόνιο. Οπότε προφανώς ήταν μεγάλο τους λάθος ότι ήρθαν σε μένα και μου ζήτησαν κάτι το οποίο δεν το ήθελαν». πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: