Δραγασάκης: Η συνολική ρήξη το 2015 θα δημιουργούσε χάος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι η παράταση της ρήξης το 2015 θα δημιουργούσε χάος που μπορεί να μην ελεγχόταν με δημοκρατικά μέσα, και γι’ αυτό επιλέξαμε μικρές ελεγχόμενες ρήξεις με προβλέψιμες συνέπειες.

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Αριστερά, Κυβέρνηση και Ρεαλιστικές Ουτοπίες» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, και αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2015, είπε ότι «ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια. «Αν μια συνολική ρήξη δεν είναι εφικτή, πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ελεγχόμενες ρήξεις. Δηλαδή ρήξεις που είναι προβλέψιμες οι συνέπειές της. Αρα μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει και να μην παγιδευτώ σε αδιέξοδα. Και τέτοιες ρήξεις κάναμε πολλές» επισήμανε.

Ο κ. Δραγασάκης για την από δω και πέρα περίοδο στην οποία «έχουμε ανακτήσει βαθμούς ελευθερίας για να λύνουμε προβλήματα», όπως είπε, ζήτησε τη συμμετοχή της κοινωνίας «για να προχωρήσουμε στους βαθείς μετασχηματισμούς για την Ελλάδα του 2030».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: