“Ντου” επιθεωρητών σε δημόσιες υπηρεσίες για να πιάσουν τους κοπανατζήδες

“Ντου” επιθεωρητών σε δημόσιες υπηρεσίες για να πιάσουν τους κοπανατζήδες- Σε δεκάδες υπηρεσίες γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι
- Στα κεντρικά της οι επιθεωρητές ζήτησαν να κλείσουν οι πόρτες για να ελέγξουν παρουσίες
- Ανώνυμες καταγγελίες από δημοσίους υπαλλήλους για τη μόνιμη απουσία συναδέλφων τους
- Υπάλληλος της Βουλής είχε να πατήσει το πόδι του επί 5 μήνες
Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες έχει αρχίσει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να … πιάσει επ” αυτοφώρω τους κοπανατζήδες.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το επιτελείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη εκτιμά ότι οι μόνιμα απόντες δημόσιοι υπάλληλοι θα αποτελέσουν τη “δεξαμενή” των 15.000 απολύσεων που θα γίνουν μέχρι το 2014.
Έτσι, οι επιθεωρητές ανοίγουν αιφνιδιαστικά τις πόρτες δημοσίων υπηρεσιών και ελέγχουν ποιοι βρίσκονται στις θέσεις τους και ποιοι όχι, ενώ θα έπρεπε…
Όπως έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ελεγκτές ζήτησαν να κλείσουν οι πόρτες και έλεγξαν τις παρουσίες αλλά και τους φακέλους των υπαλλήλων που είχαν χτυπήσει την κάρτα τους.
Πάντως, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρουν στην εφημερίδα ότι με αυτές τις μεθόδους δεν μπορούν να συλληφθούν οι μόνιμα απόντες καθώς έχουν επιστρέψει στην τους υπό το φόβο των ελέγχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το διοικητικής μεταρρύθμισης, έχουν αυξηθεί οι ανώνυμες καταγγελίες δημοσίων υπαλλήλων στο Σώμα Επιθεωρητών βάσει των οποίων γίνονται οι έλεγχοι.
Υπάλληλος της Βουλής εξαφανισμένος επι 5 μήνες!
Να χάσει τη δουλειά του κινδυνεύει ένας υπάλληλος της Βουλής αφού, όπως γράφει η εφημερίδα, έχει να πατήσει το πόδι του 5 μήνες.
Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος αυτός, κάποια στιγμή σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Συνάδελφοί του ανησύχησαν και ειδοποίησαν τον τμηματάρχη πως κάποιος πρέπει να μιλήσει μαζί του για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Το μυαλό όλων είχε πάει στο κακό. Μετά απο αλλεπάλληλες επικοινωνίες, ο υπάλληλος έδειξε πλήρη αδιαφορία και φυσικά ούτε λόγος να επιστρέψει στη δουλειά.
Η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις κινήθηκε απο την υπηρεσία μετά απο 4 μήνες απουσίας του υπαλλήλου! Ο ίδιος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό της Βουλής το οποίο αποφάσισε να τον θέσει σε αργία.
Μετά απο αυτό, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής, ο υπάλληλος επέστρεψε στην εργασία του, αλλά όχι για να διορθώσει τα πράγματα. Αντιθέτως ζήτησε και τα ρέστα γιατί του κόπηκε ο .
Η διαδικασία όμως έχει πάρει το δρόμο της και το επόμενο διάστημα ο ίδιος αναμένεται να επαναπαραπεμφθεί στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

“Ντου” επιθεωρητών σε δημόσιες υπηρεσίες για να πιάσουν τους κοπανατζήδες

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: