Ντόναλντ Τραμπ: «Ευχαριστώ, ‘Ελον, αλλά δεν επιστρέφω στο twitter» –

«Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω», ήταν η απάντηση Τραμ στον Έλον Μασκ, ο οποίος διοργάνωσε ηλεκτρονικό «δημοψήφισμα» στο twitter, ρωτώντας τους χρήστες αν θα επιθυμούσαν την επιστροφή του πρώην πλανητάρχη στην εφαρμογή.

Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη Διοίκηση του twitter είχε «κόψει» τον Τραμπ μετά από την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021, όταν οριστικοποιήθηκε η εκλογική του ήττα από τον Τζο Μπάιντεν.

Το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος», με την συμμετοχή 30.000.000 χρηστών ήταν οριακά υπέρ της επιστροφής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ — 52% «ναι» και 48% «όχι».

«Φωνή λαού, φωνή Θεού», τουιτάρισε αμέσως ο Έλον Μασκ — και έσπευσε να ανοίξει και πάλι τον λογαριασμό του πρώην προέδρου, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια ακολούθους πριν τον αποκλεισμό του. Χωρίς να υπάρξει κάποια δραστηριότητα από μέρους του, μετά από την αναγγελία Μασκ άρχισε να συγκεντρώνει και πάλι πλήθος χρηστών — και έφτασε σχεδόν τις 100.000 μέσα σε λίγες ώρες.

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη: «Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», είπε ο πρώην πρόεδρος όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνδέσμου.

Ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup του Trump Media & Technology Group (TMTG), η οποία, όπως είπε, είχε μεγαλύτερη αφοσίωση χρηστών από το Twitter και τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά».
Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Σημειώνεται ότι  ο Trump  —  ο οποίος παρά την ήττα των περισσότερων από τις επιλογές του στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ — την περασμένη Τρίτη  άρχισε  εκστρατεία  «ανακατάληψης» του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές του 2024,  είπε «τα καλύτερα» τον Musk, δηλώνοντας  ότι  πάντα τον συμπαθούσε καιο ότι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Ωστόσο παρατήρησε ότι, το Twitter πλήττεται από bots, ψεύτικους λογαριασμούς και γενικότερα αντιμετωπίζει «απίστευτα προβλήματα».

Σημειώνεται ότι με την είδηση της επαναφοράς του λογαριασμού του Τραμπ στον «αέρα» του twitter, άρχισαν να εντείνονται οι φωνές για μποϊκοτάρισμα του γίγαντα των social media, από ανθρώπους που τοποθετούνται στο «αντιΤραμπ» μέτωπο. 

Το Truth Social  και ο πρώην «πλανητάρχης»

Ο Trump έχει περίπου 4,57 εκατομμύρια ακολούθους στο Truth Social, που είναι πλέον το κύριο μέσο  άμεσης επικοινωνίας του  με τους οπαδούς του 

Έχει χρησιμοποιήσει το Truth Social για να προωθήσει τους συμμάχους του, να επικρίνει τους αντιπάλους του και να υπερασπιστεί τη φήμη του εν μέσω νομικού ελέγχου από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, σημειώνει το Reuters.

Ο Trump υποχρεούται να δίνει στο Truth Social μια εξάωρη αποκλειστικότητα σε οποιαδήποτε ανάρτηση – αλλά είναι ελεύθερος να δημοσιεύει «πολιτικά μηνύματα« σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο επιθυμεί. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: