Δολοφόνος Δώρας Ζέμπερη: Εγώ την τραυμάτισα, δεν πρόλαβα να δω ποιοι την σκότωσαν

Πέντε σχεδόν ώρες διήρκησε η συμπληρωματική απολογία που έδωσε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, στις 18 Οκτωβρίου στο Β’ Νεκροταφείο,. Ο ανακριτής κάλεσε τον 58χρονο να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς του ότι σκότωσε την 32χρονη εφοριακό κατόπιν παραγγελίας και έναντι αμοιβής.

Ο Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν — Σοροπίδης οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και στάθηκε ενώπιον του ανακριτή, στον οποίο επανέλαβε ότι έλαβε εντολή να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη και ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή, ο 58χρονος έλαβε εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία.

Οι εν λόγω άνδρες φέρονται να προσέφεραν στον 58χρονο, κατά τους ισχυρισμούς του, το ποσό των 30.000 ευρώ για να διαπράξει τη δολοφονία, ενώ τον προμήθευσαν με ναρκωτικά και του έδωσαν το μαχαίρι του εγκλήματος. Μάλιστα, σημειώνει ότι παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς την μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει.

Στη συμπληρωματική του κατάθεση, συνέχισε να κατονομάζει τον γνωστό δικηγόρο ως ηθικό αυτουργό ενώ μίλησε με λεπτομέρειες για τον άνθρωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, είναι αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών. Σε συνάντηση που είχε, μάλιστα, μαζί του, ο «Χάρης» είχε εμφανιστεί μεταμφιεσμένος με περούκα. 

Τέλος, αυτή τη φορά ο 58χρονος υποστήριξε πως δεν είναι αυτός που σκότωσε τη 32χρονη εφοριακό. Όπως είπε, εκείνος μόνο την τραυμάτισε και δεν «πρόλαβε να δει ποιοι είναι αυτοί που τη σκότωσαν» με σκοπό, σύμφωνα με τον ίδιο, να τον ενοχοποιήσουν.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: