Δολοφονία Καραϊβάζ – Σπαραγμός από τη μητέρα του: «Ήταν ερωτευμένος με τη δουλειά του, δεν ήθελε ποτέ να βγει στη σύνταξη»

«Από 13 χρόνων είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία ο Γιώργος, προσπάθησε ο πατέρας του να του αλλάξει γνώμη, αλλά δεν το κατάφερε»… Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια της μητέρας του Γιώργου Κραϊβάζ που έπεσε θύμα εν ψυχρώ εκτέλεσης.

Η άτυχη μητέρα, Παναγιώτα Καραϊβάζ, μιλώντας στο Mega, σχολιάζει τις νέες εξελίξεις μετά τις συλλήψεις.

«Αυτές τις τελευταίες εξελίξεις τις περίμενα δύο χρόνια. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο εντολέας και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε αυτό στο παιδί μου», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια η κ.Παναγιώτα ανέφερε ότι ο Γιώργος Καραζίβάζ ήταν ερωτευμένος με την δουλειά του, χαρακτηριστικά της έλεγε «μαμά δεν θα βγω ποτέ εγώ στην σύνταξη».

«Έρχονται νέες συλλήψεις, είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό» λέει ο Μαυροειδάκος

Θέμα χρόνου είναι να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε στην πιάτσα “έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι” για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» συμπλήρωσε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι: «Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε».

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι πρώτες συλλήψεις ανακοινώθηκαν μετά την συμπλήρωση δύο ετών από την δολοφονία του δημοσιογράφου, ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι το διάστημα αυτό η αστυνομία είχε λοιδορηθεί από μερίδα του Τύπου και από πολιτικά κόμματα, θεωρώντας ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν βρει κάτι. «Πρέπει όμως να πω ότι γινόταν μια εμπεριστατωμένη έρευνα, πάνω από 350 βίντεο να αναλυθούν και το κυριότερο, οι δύο ήδη συλληφθέντες για να οδηγηθούν με μια δικογραφία δεμένη και όχι με ενδείξεις αλλά με αποδείξεις ενώπιον του εισαγγελέα θέλει δουλειά» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: