Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Συνεχίστηκε η δίκη – Οι εμμονές του κατηγορούμενου και η κρίση έναν μήνα πριν πάει στη Φολέγανδρο

Συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021.

Η δίκη διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου και ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, στις 17 Νοεμβρίου. Για ακόμα μια φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια από την αστυνομία της Σύρου. Στη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής της δίκης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, κατέθεσε η οικογένεια του κατηγορούμενου. Συγκεκριμένα, η μητέρα, ο πατέρας, η αδερφή και ο θείος του.  

Πρώτη κατάθεσε η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία μίλησε για τον γιο της, χαρακτηρίζοντας τον «άριστο μαθητή», ο οποίος «ουδέποτε είχε δώσει αφορμή με τη συμπεριφορά του τόσο στο σπίτι του όσο και ζωή του». Δήλωσε πως πρόκειται για ένα παιδί που δεν έπαιρνε καμία πρωτοβουλία αν κάτι του συνέβαινε, ενώ σύμφωνα με την ίδια ήταν ιδιαίτερα κλειστός χαρακτήρας, μέχρι που απέφευγε να βρίσκεται και με συγγενείς.

Όπως κατέθεσαν οι γονείς και η αδερφή του κατ’ ομολογίαν δράστη, σύμφωνα με το cyclades24, ο 30χρονος από το 2014 παρουσίαζε ψυχωσικά επεισόδια, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αποτέλεσμα η μητέρα του να τον επισκέπτεται συχνά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 30χρονος παρουσίαζε μία ψυχική αστάθεια -κάτι το οποίο τον οδήγησε πολλές φορές να επισκεφθεί ειδικούς, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι έπασχε από διπολική διαταραχή, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις αγωγές των δύο ψυχολόγων και ενός ψυχιάτρου, που τον παρακολουθήσαν.

Ο 30χρονος δεν ακολουθούσε κατά γράμμα τις αγωγές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μέχρι και το 2021 διάφορα ψυχωσικά επεισόδια. Όπως ανέφερε η μητέρα του κατηγορούμενου είχε εμμονές ότι είναι υιοθετημένο παιδί και ότι τον παρακολουθούν, έκλεινε τα αυτιά του, ενώ ένα μήνα πριν πάει στη Φολέγανδρο έπαθε μια ακόμα κρίση.

Όσον αφορά στη σχέση του με τη Γαρυφαλλιά την οποία γνώρισε μέσω κοινής παρέας, οι γονείς του κατηγορούμενου είπαν ότι την είχαν δει όταν ερχόταν στο σπίτι τους, ενώ για τις διακοπές στη Φολέγανδρο, προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, προτείνοντας του τις παραλίες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Ο πατέρας του 30χρονου κατέθεσε και για τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά τον θάνατο της άτυχης Γαρυφαλλιάς, καθώς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στη Φολέγανδρο. Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων έγινε λόγος και για χρήση κάνναβης από τον κατηγορούμενο κατά το παρελθόν, κάτι το οποίο το είχε καταλάβει τόσο ο ένας ψυχολόγος όσο και η αδερφή του.

Αναφερόμενοι για το τι ακολούθησε μετά το έγκλημα στη Φολέγανδρο, υποστήριξαν ότι ο 30χρονος δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον. «Μας πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν ό Δημήτρης κατηγορείται για δολοφονία. Την επόμενη ημέρα φύγαμε για την Φολέγανδρο, παρόλα αυτά δεν μας επέτρεψαν να τον δούμε. Όταν καταφέραμε να τον δούμε, διαπιστώσαμε ένα παιδί φοβισμένο και ταραγμένο, το οποίο ούτε που μας γνώρισε» κατέθεσε ο πατέρας του.

Έκαναν γνωστό ότι τον επισκέπτονταν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο επισκεπτήριο στην ψυχιατρική κλινική της φυλακής και πάλι δεν ήταν σε θέση να τους μιλήσει.

Η τρίτη μάρτυρας υπεράσπισης ήταν η αδερφή του 30χρονου, η οποία μίλησε για την κοντινή σχέση που είχαν σαν αδέρφια, ενώ κατά την διάρκεια της καραντίνας ήταν σχεδόν μαζί στο σπίτι της. Η ίδια μίλησε και για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο αδερφός της.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί στα δικαστικά έδρανα στις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και θα υπάρξει η κλήτευση των πραγματογνωμόνων, λόγω του ότι ο Αλέξης Κούγιας στις 29 Νοεμβρίου είχε άλλο προγραμματισμένο δικαστήριο, όπως και σήμερα που επίσης, δεν κατάφερε να έρθει.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: