Δολοφονία Άλκη: Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια οι 8 συλληφθέντες – «Δολοφόνοι, καθάρματα», τους φώναζαν

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου

Προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη μεταφορά των κατηγορούμενων εντός του Δικαστικού Μεγάρου.


 

 

Κατά την είσοδο των εμπλεκομένων, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν καφέδες προς τα άτομα, ενώ φώναζαν «δολοφόνοι, καθάρματα». Κινήθηκαν επίσης προς το μέρος τους αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τάγμα εφόδου Χούλιγκαν αποτελούμενο από 11 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 9.

Η επίθεση στον Άλκη και τους δύο φίλους του έγινε από τρία, ίσως και τέσσερα αυτοκίνητα. Το λευκό που φαίνεται στο βίντεο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου είναι 20χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Αετοί.

Στις αρχές θεωρούν ότι και οι 11 είναι οργανωμένοι στη Θύρα 4. Θεωρούν ότι λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: