Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ήταν ψυχροί, ήρθαν για να σκοτώσουν», κατέθεσε φίλος του Άλκη Καμπανού

Ένας από τους πιο βασικούς και σημαντικούς μάρτυρες στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού από τους 12 «χούλιγκανς», κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ο 22χρονος στενός φίλος του Άλκη και θύμα της επίθεσης, περιέγραψε καρέ-καρέ όσα έγιναν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2020, στην οδό Θ. Γαζή στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, όταν δέχθηκαν τη δολοφονική και απρόκλητη επίθεση από τα οπλισμένα άτομα, τονίζοντας ότι ήταν οργανωμένο χτύπημα και ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να σκοτώσουν και δε σταμάτησαν ούτε τη στιγμή που ο 19χρονος εκλιπαρούσε αιμόφυρτος για βοήθεια.

Αρχίζοντας τη κατάθεσή του ανέφερε ότι είχαν συναντηθεί περίπου στις 20.00 με τον Άλκη και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του, πήγαν για καφέ στο πάρκο του Αρη, στη συνέχεια για λίγη ώρα στον σύνδεσμο και επέστρεψαν στο πάρκο. Μετά έφυγαν και πήγαν να κάτσουν στα σκαλιά της πολυκατοικίας επί της οδού Θ. Γαζή, εκεί όπου περίπου μισή αργότερα θα δεχόταν την άγρια επίθεση από τους 12 κατηγορούμενους.

“Ο Άλκης ήταν καθισμένος στα σκαλιά. Στην αρχή είδα από αριστερά 4 άτομα, να μας ρωτάνε τι ομάδα είμαστε. Αυτός που μας ρώτησε τι ομάδα είμαστε, ήταν ψηλός, αυτόν κατάλαβα μόνο. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με fullface και κουκούλες. Φαίνονταν μόνο τα μάτια και τίποτα άλλο. Ο μόνος που δε φορούσε κάτι ήταν ο ξανθός που είχε διαφορετικό σωματοτυπο, ήταν ψηλός και πιο γεροδεμένος, φορούσε full face αλλά κάλυπτε μέχρι τη μύτη. Ήταν όλοι μαυροφορεμένοι για να μη τους βλέπουν στο σκοτάδι, το έκαναν επίτηδες και ήταν σίγουρα οργανωμένο”, είπε, ξεκινώντας να περιγράφει όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο ένας από τα τέσσερα άτομα που αρχικά πήγαν προς το μέρος τους κρατούσε ένα ξύλινο κοντάρι και οι υπόλοιποι έφεραν κάτι στα χέρια τους που δε μπόρεσε να αντιληφθεί τι ακριβώς ήταν.

Είδα το δρεπάνι και κοκάλωσα

“Είπα ότι είμαστε Άρης. Δε κατάλαβα τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Περπατούσαν, δεν ήρθαν γρήγορα. Ήταν ήρεμοι και ψυχροί, δεν κατάλαβα για ποιο λόγο ήρθαν. Απάντησα εγώ και ο Κ. Μετά αντιλήφθηκα από τη δεξιά μεριά περισσότερα άτομα να έρχονται, περίπου 5-6. Εκείνη τη στιγμή το μόνο πράγμα που είδα ήταν το δρεπάνι και κοκάλωσα. Το κρατούσε στα χέρια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να αμυνθώ, οπότε σήκωσα το κράνος μου. Ανέβηκαν στα σκαλιά όλα τα άτομα και μας επιτέθηκαν. Σήκωσα το κράνος για αυτοάμυνα, το είχα μαζί μου λόγω της μηχανής. Χτύπησα έναν στο κεφάλι, αυτός τότε έκανε δύο — τρία βήματα πίσω και ήρθε και με κάρφωσε με ένα μαχαίρι αριστερά στο πόδι και στη δεξιά μεριά”, κατέθεσε.

Όπως είπε στη συνέχεια, επάνω του” έπεσαν “πάνω από τέσσερα άτομα, κάποιοι τον κρατούσαν και άλλοι τον χτυπούσαν και τον καρφωναν με μαχαίρια.” Με σταθεροποιούσαν για να με χτυπήσουν. Είχα αρκετές μαχαιριές. Όλο έγινε σε δευτερόλεπτα. Με χτύπησαν με ξύλο στο κεφάλι και με το δρεπάνι”, είπε.

Ο ίδιος περιέγραψε τη στιγμή που ο Άλκης εκλιπαρούσε για βοήθεια, πεσμένος στο έδαφος και έχοντας δεχθεί δεκάδες χτυπήματα από μαχαίρια, ξύλα, τα γκλοπ και το δρεπάνι.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: