Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε μαχαίρι που πιθανόν να «δείξει» ακόμη έναν δράστη

Η αστυνομία φέρεται να βρίσκεται κοντά στην ταυτοποίηση του οδηγού του δεύτερου αυτοκινήτου της φονικής συμπλοκής — Εκτός από τον 23χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη, εμπλέκονται συνολικά τουλάχιστον 12-15 άτομα

Στενεύει ο κλοιός για τους δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Το μαχαίρι που βρέθηκε σε απόσταση μερικών μέτρων από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο νεαρός είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Η εξέτασή του στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα «δείξει», σύμφωνα με το Star, ένα ακόμα άτομο που συμμετείχε στο φονικό. Μετά το μαχαίρωμα, ένας από τους δράστες το καθάρισε από τα αίματα και το πέταξε για να μην ενοχοποιηθεί σε τυχαίο έλεγχο.

Φαίνεται ότι υπάρχουν πάνω του ίχνη αίματος και θα εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα, ενώ θα γίνει έρευνα για την προέλευση του αίματος που βρέθηκε πάνω στη λάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, οι Αρχές είναι κοντά στην ταυτοποίηση του οδηγού του δεύτερου αυτοκινήτου της φονικής συμπλοκής.

Οι κάμερες «δείχνουν» και άλλους συνεργούς, 12 με 15 άτομα οι εμπλεκόμενοι

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή του Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, ξεψαχνίζουν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να ταυτοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους στην επίθεση.

Εκτός από τον 23χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη, εμπλέκονται συνολικά τουλάχιστον 12-15 άτομα. Σύμφωνα με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από τις κάμερες, υπάρχουν και άλλα άτομα μέσα στα τρία αυτοκίνητα που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό, όπως μετέδωσε και το Open στο δελτίο ειδήσεων.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται καθαρά ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος μπαίνει στο λευκό όχημα και διαφεύγει μαζί με άλλους συνεργούς του χούλιγκανς, ενώ ακριβώς από πίσω έχουν σταματήσει άλλα δύο αυτοκίνητα, τα οποία στρίβουν στο στενό δεξιά και απομακρύνονται, αμέσως μετά την επίθεση.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:


Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τις ημέρες πριν από τη δολοφονία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες είχαν προετοιμάσει την επίθεση, ή αν ήταν μία τυχαία ενέργεια.

Από καδρόνια μέχρι τσεκούρι βρέθηκαν σε νέες εφόδους σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα

Συνεχίζονται στην Αθήνα οι έφοδοι σε γραφεία συνδέσμων οπαδών αθλητικών σωματείων στην Αθήνα. Από τις τέσσσερις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, καδρόνια, μαχαίρι, τσεκούρι, φωτοβολίδες, καπνογόνα.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν από μαχαίρια και τσεκούρια μέχρι καπνογόνο.








Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωινές-μεσημβρινές ώρες σήμερα (4-2-2022), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν έρευνες σε (4) συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων σε Αθήνα, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους και Ίλιον.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων Δικαστικής Αρχής, σε σύνδεσμο οπαδών που στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μαχαίρι
τσεκούρι
(2) μη ενεργοποιημένες φωτοβολίδες
(15) ξύλινα και ένα (1) μεταλλικό κοντάρια
(8) ξύλινα καδρόνια με βίδες
(14) κράνη μοτοσυκλέτας
(6) σπρέι βαφής διαφόρων χρωμάτων
(11) καπνογόνα-βαρελάκια
σύστημα καταγραφής εικόνας
Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας ξεκίνησε και στην Αθήνα, με εφόδους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, έπειτα από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε εφόδους σε συνδέσμους στην πρωτεύουσα μεταξύ των οποίων είναι κι αυτός του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια. Έφοδοι έγιναν και σε άλλους συνδέσμους σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, όπως το Ίλιον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έφοδο στον σύνδεσμο της Ομόνοιας, εντοπίστηκαν στειλιάρια και κοντάρια, τα οποία έβαλαν σε μεγάλες σακούλες και τα απομάκρυναν με τα οχήματά τους.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chnbgnlefxrt-se)

Μεγαλείο ψυχής επιδεικνύουν τις δραματικές αυτές ώρες οι συγγενείς του 19χρονου Άλκη που έπεσε θύμα τυφλής βίας και χουλιγκανισμού. Συντετριμμένοι μετά τη δολοφονία του αγαπημένου τους ανθρώπου, υψώνουν δυνατή φωνή κατά της βίας. Συγκίνηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο παππούς του Άλκη ο οποίος είπε «δεν μισώ κανέναν, όλοι πρέπει να δείξουμε αγάπη στον άνθρωπο». 

Η γιαγιά του 19χρονου, με τη σειρά της, συγκλονίζει περιγράφοντας στο Mega τον άδικο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή το παιδί, καθώς οι γιατροί ξεκαθάρισαν στην οικογένεια ότι το χτύπημα ήταν στοχευμένα θανατηφόρο.

«Τέτοια τομή που του έκαναν, λέει, μόνο χειρουργός μπορεί να την κάνει και μόνο φονιάς. Κανένας άλλος. Δηλαδή του έδωσαν τη χαριστική βολή έτσι. Ας το χτυπούσαν… ας γλύτωνε όμως. Ας το τραυμάτιζαν το παιδί», είπε η γιαγιά του νεαρού.

Ο παππούς του εξηγεί ότι αυτό που θέλει είναι να «μην βρεθεί ξανά άλλη οικογένεια στη δική τους θέση».  «Δεν τους μισώ… Κανέναν. Όλοι πρέπει να δείξουμε αγάπη στον άνθρωπο», είπε ο παππούς του Άλκη.

«Η αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί, αλλά και τι; Υπάρχουν άτομα που τα έχει πιάσει η αστυνομία εκατό φορές και πάλι κυκλοφορούν έξω», πρόσθεσε.

Νεαροί ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της ομάδας του Άρη, βρέθηκαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, λίγο προτού αναχωρήσουν για εκτός έδρας αγώνα.

«Τις τελευταίες ημέρες δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Φεύγουμε για να παίξουμε εκτός έδρας. Το θεωρήσαμε αναγκαστικό πρώτα να περάσουμε από εδώ», είπε ο Βασίλης Γουδίνας, προπονητής ποδοσφαιρικής ακαδημίας Άρη.

Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος όλων των ομάδων έχουν στήσει ένα τείχος κατά της οπαδικής βίας με συγκινητικά μηνύματα, μπλούζες και κασκόλ.

«Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι και κυρίως οι γονείς του… Τον Άλκη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα τον βγάλουμε από την καρδιά μας. Θα είναι πάντα μέσα μας και θα ζούμε με αυτό το βάρος…», λέει ο θείος του 19χρονου.

«Δεν ήταν σε κάποιο σωματείο. Πηγαίναμε εδώ σε μία καφετέρια και βλέπαμε τους αγώνες του Άρη. Τους ακούγαμε που βρίζανε και λέγαμε «γιατί κάνουν έτσι;». Έτσι πρέπει να βλέπουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου; Εκείνο που θέλω να πω είναι, για να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι η βία αυτή πρέπει να σταματήσει. Κάπου, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή βία. Θα χαθούνε κι άλλες ζωές. Αυτοί που υποδαυλίζουν αυτά τα πράγματα, θα έρθει και στην πόρτα τους το κακό, αλλά θα είναι αργά…», δήλωσε.

Τα τελευταία λόγια του Άλκη στη μητέρα του

Το προηγούμενο απόγευμα ο Άλκης μίλησε με τη μητέρα του, στην οποία της είπε τα εξής: «Αύριο γράφω μάθημα και διαβάζω».

Στη συνέχεια ο Άλκης βγήκε βόλτα με τους φίλους του για να ξεσκάσει από το διάβασμα…

«Γύρω στις 3, ενώ κοιμόμουν, ακούω φωνές και οδυρμούς. Ξυπνάω τη σύζυγό μου και της λέω ότι κάτι γίνεται. Φοβήθηκα πως κάτι έπαθαν οι γονείς του Άλκη. Σε πέντε λεπτά με κάλεσαν και μου είπαν ότι μαχαίρωσαν τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη και τον πάνε στο «Παπανικολάου»Τρελάθηκα. Φτάσαμε δεν ξέρω κι εγώ πόσο γρήγορα. Στο δρόμο ο πατέρας του ήταν σε κατάσταση αμόκ. Όταν φτάσαμε, το μάθαμε, ότι ο Άλκης δυστυχώς… Δυστυχώς τον χάσαμε. Αυτό τον άγγελο… Και κλήθηκα εγώ για την αναγνώριση», περιέγραψε ο θείος του Άλκη εκείνα τα λεπτά που έμαθαν για το θάνατο του 19χρονου.

Όταν πήγε στο νεκροτομείο για την αναγνώριση, ο θείος του δεν ήθελε να πιστέψει ότι εκεί βρισκόταν ο ανιψιός του.

«Να μην περάσει καμία οικογένεια αυτά που περάσαμε εμείς. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να λάβουν μέτρα και η Πολιτεία, και η κοινωνία, και οι σύνδεσμοι και όλοι οι παράγοντες που είναι πίσω από αυτά», ήταν το μήνυμά του.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: