Ντολµαδάκια Νηστίσιμα με αμπελόφυλλα


Υλικά

  •  &;μπελόφυλλ&;
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1  1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Bάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε. Το στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε 2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, ίσα το ρύζι να πιει τα υγρά του.

Στο μεταξύ, ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για λίγα λεπτά. Τα στραγγίζουμε.

Παίρνουμε ένα κληματόφυλλο με τα νεύρα προς τα πάνω, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και έπειτα τυλίγουμε το ντολμαδάκι.

Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με αμπελόφυλλα. Τα τοποθετούμε σειρά σειρά στην κατσαρόλα, με την ένωση προς τα κάτω και κοντά κοντά το ένα με το άλλο.

Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο προσθέτουμε το λεμόνι και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην ξετυλιχτούν με το βράσιμο. Περιχύνουμε με νερό, ίσα να τα σκεπάσει. Σιγοβράζουμε τα γιαλαντζί μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους, για περίπου 40΄.

Σερβίρονται κρύα με  γιαουρτιού.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: