Ντοκιμαντέρ για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν: Υποψίες ότι έστελνε μηνύματα στους τρομοκράτες μέσω βίντεο π ορνό

Ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενδεχομένως να έστελνε κρυφά μηνύματα στους τρομοκράτες του μέσω βίντεο π ορνό. Ντοκιμαντέρ του National Geographic «ανοίγει» τα αρχεία που βρέθηκαν στο κρησφύγετό του.

Σύμφωνα με την Daily Mail το ντοκιμαντέρ του National Geographic για τον Μπιν Λάντεν με τίτλο «Bin Landen’s Hard Drive», εξετάζει μεταξύ άλλων αν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα χρησιμοποιούσε ταινίες π ορνό για να στέλνει κρυπτογραφημένα μηνύματα.

Η έρευνα γίνεται πάνω στα ψηφιακά και γραπτά αρχεία που βρέθηκαν από την ομάδα Navy Seal όταν εισέβαλαν στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν όπου και τον εκτέλεσαν, στις 2 Μαΐου του 2011.

Σύμφωνα με τις επιστολές του, ο Μπιν Λάντεν φοβόταν να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως μέσο έκδοσης οδηγιών στους τρομοκράτες του, επειδή η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων δεν ήταν αξιόπιστη.

Μεγάλο μέρος της επικοινωνίας του με τον εξωτερικό κόσμο διευκολύνθηκε μέσω ταχυμεταφορών.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει, λοιπόν, αν ο Μπιν Λάντεν έστελνε τα μηνύματα που ήθελε μέσω ταινιών π ορνό, καθώς βρέθηκε στο κρυσφήγετό του μία συλλογή με πορνογραφικό υλικό.

Ωστόσο, ο εγκληματολόγος ψυχολόγος και ο ειδικός της CIA, Reid Meloy, αναφέρει ότι ο Μπιν Λάντεν μπορεί να ήταν απλώς ένας φυσιολογικός άνθρωπος που περιστασιακά ήθελε να επιδοθεί σε πράξεις αυτοϊκανοποίησης.

Οι αξιωματούχοι είχαν αρνηθεί να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς περιέχουν τα βίντεο. Τον Ιούνιο του 2017, η CIA είχε δηλώσει ότι δεν θα κυκλοφορήσουν τα αρχεία λόγω της «φύσης του περιεχομένου τους».

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: