Ντομπρόβσκις: Χρειαζόμαστε συμφωνία στο Eurogroup

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας από το Στρασβούργο, σημείωσε ότι «αναμένουμε συμφωνία στο Eurogroup και χρειαζόμαστε συμφωνία».

«Χρειαζόμαστε μια συμφωνία τώρα. Και χρειαζόμαστε εκταμίευση τώρα για να παραμείνει εντός τροχιάς η ανάπτυξη στην Ελλάδα», ανέφερε στη συνέχεια.

Όπως ανέφερε, η η Κομισιόν εκτιμά ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της ως προς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών άρα επόμενο βήμα είναι η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup του Λουξεμβούργου την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: η Ελλάδα τηρεί το κομμάτι της συμφωνίας που της αναλογεί», υπογράμμισε ο Λετονός πολιτικός.

Ο κ. Ντομπρόσκις τόνισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι κρίσιμο βήμα για την Ελλάδα, στον αγώνα της για βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και εν τέλει, την επιστροφή στις αγορές.

Επιπλέον, όπως επεσήμανε, η ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει υποστηριχθεί και θα υποστηριχθεί περαιτέρω από πρωτόγνωρη τεχνική και οικονομική βοήθεια. Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, πριν από 2 χρόνια, η χώρα έχει λάβει σχεδόν 11 δισ. ευρώ από μια ευρεία γκάμα ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και καταγράφει μεταξύ των υψηλότερων επιδόσεων στη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, σημείωσε.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: