Ντομπρόβσκις: Αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βάλντις Ντομπρόβσκις εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Όπως σημείωσε, η απόφαση του Eurogroup τον Μάιο του 2016 περιελάμβανε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα μέτρα για το θέμα του χρέους ωστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «κουρέματος». «Δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι σε αυτό», τόνισε.

Ερωτηθείς για τη διαφορετική στάση του ΔΝΤ ως προς το θέμα του χρέους της Ελλάδας, ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στις θετικές προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία προκειμένου να μείνει σταθερός στη θέση του.

Ακόμη, υπογράμμισε πως πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. «Εάν η πορεία για τη χώρα είναι ανοδική, εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και προχωρήσουμε στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, όπως συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους», είπε.

Όσον αφορά την πορεία της τρίτης αξιολόγησης και το στόχο για την γρήγορη ολοκλήρωσή της, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι κάτι που παίρνει χρόνο. Το έχουμε δει και στα τρία προγράμματα προσαρμογής που αφορούν στην Ελλάδα».

Ο κ. Ντομπρόβσκις κατέληξε λέγοντας ότι «συνολικά με τα τρία αυτά προγράμματα επετεύχθησαν πολλά, σταθερά δημοσιονομικά, μια σύγχρονη διοίκηση και μια πιο ισχυρή οικονομία».

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: