ΔΝΤ: Η Γκεοργκίεβα συζήτησε με τον Ζελένσκι το ενδεχόμενο ενός πλήρους οικονομικού προγράμματος χρηματοδότησης

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι η ίδια και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν την Τρίτη, μία μακροπρόθεσμη συνεργασία, η οποία θα μπορούσε να οργανωθεί προς την κατεύθυνση ενός πλήρους οικονομικού προγράμματος χρηματοδότησης της Ουκρανίας.

Η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι μία ομάδα του ΔΝΤ θα συναντηθεί με τις ουκρανικές αρχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δρομολογώντας “ένα μεταβατικό στάδιο βαθύτερης συνεργασίας.”

Η ίδια είπε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου είναι θετικά, σχετικά με μία πρόταση που έχει ως στόχο τη διεύρυνση της χορήγησης έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τις χώρες που έχουν δεχτεί σκληρό πλήγμα από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα μπορούσε να διαθέσει στο Κίεβο το ίδιο ποσό χρηματοδότησης όπως τα 1,40 δισεκατομμύρια ευρώ που έλαβε τον Μάρτιο, αμέσως μετά από τη ρωσική εισβολή.

To ΔΝΤ βλέπει θετικά μία νέα «δυνατότητα για την κρίση των τροφίμων»

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε χθες ότι αναμένει από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ να εγκρίνει μία νέα «δυνατότητα για την κρίση των τροφίμων», η οποία, θα μπορούσε να επιτρέψει στο ταμείο να παρέχει διευρυμένη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης σε χώρες που δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε μία εκδήλωση που προηγήθηκε των ετήσιων διασκέψεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο ήταν «πολύ θετικό» σχετικά με την πρόταση, η οποία συζητήθηκε σε μία ανεπίσημη συνεδρίαση του την Δευτέρα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: