ΔΝΤ: Δεν έχουν γεφυρωθεί ακόμα οι διαφορές για το ελληνικό χρέος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, δήλωσε πως το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα μειώσει με αξιόπιστο τρόπο το χρέος της Ελλάδας, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει μια βιώσιμη ανάκαμψή της.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ράις, δεν έχουν ακόμη γεφυρωθεί οι διαφορές του Ταμείου με τους Ευρωπαίους, ώστε να μπορέσει να εγκριθεί από το ΔΝΤ η ενεργοποίηση του επί της αρχής προγράμματός της. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ έχει ένα «επί της αρχής» πρόγραμμα με την Ελλάδα, το οποίο για να ενεργοποιηθεί, θα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: Να εφαρμόζεται το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, κάτι που γίνεται και υπάρχει πρόοδος, και να υπάρξει ελάφρυνση χρέους που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Όταν θα έχουμε και τα δύο αυτά ζητήματα στη θέση τους θα πάμε στο Εκτελεστικό μας Συμβούλιο για να ενεργοποιήσουμε το “επί της αρχής” πρόγραμμα», σημείωσε ο Τζέρι Ράις.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: