Ντμίτρι Μεντβέντεφ..για Κύπρο:“Ταύρος σε υαλοπωλείο η ΕΕ”

Ντμίτρι Μεντβέντεφ..για Κύπρο:“Ταύρος σε υαλοπωλείο η ΕΕ”

Ο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υπερασπίστηκε την τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε όλα τα λάθη που μπορεί κανείς να κάνει, και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση «η οποία δεν θα διαταράσσει τις σχέσεις» της χώρας του με την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του σε ξένους ανταποκριτές στην Μόσχα, οι οποίες μεταδίδονται από την ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Μεντβέντεφ επέρριψε στις Βρυξέλλες ευθύνες για τους χειρισμούς οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «υπονόμευσαν την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος συνολικά, όχι μόνο της Κύπρου».

Τόνισε μάλιστα ότι για την διάσωση της Κύπρου οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν «με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές», αντί, όπως είπε, να κρυβόμαστε πίσω από διατυπώσεις του τύπου «η πρέπει να συνομιλεί μόνο με την ΕΕ και με κανέναν άλλον».

Ερωτηθείς αν αυτή η υπόθεση θα επηρεάσει τις σχέσεις της Μόσχας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρώσος πρωθυπουργός εμφανίστηκε επιφυλακτικός, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να δει την λύση που θα επιλεγεί. Επανέλαβε πάντως ότι οι πρακτικές των τελευταίων ημερών θυμίζουν «την Σοβιετική Ένωση» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο αυτή η να προκαλέσει και άλλες, νέες κατά τόπους κρίσεις. Δήλωσε μάλιστα πεισμένος ότι η λύση θα έχει αρνητικές πλευρές — «το ζήτημα είναι μόνο να τις ελαχιστοποιήσουμε», επισήμανε.

Ντμίτρι Μεντβέντεφ..για Κύπρο:“Ταύρος σε υαλοπωλείο η ΕΕ”

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: