DIY: Πώς να ξεβάψεις μόνη σου το jean σου

Αν έχεις βαρεθεί να φοράς συνέχεια το ίδιο σκούρο μπλε jean, αλλά η γραμμή του σε κολακεύει και δεν θες να το απομακρύνεις εντελώς από την γκαρνταρόμπα σου υπάρχει τρόπος να «φρεσκάρεις» λίγο την εικόνα του και είναι και εντελώς ανέξοδος. Μπορείς να του δώσεις ένα πιο hippie, πιο μποέμ, πιο αντισυμβατικό twist και να το ξεβάψεις. Το tie dye εφέ, άλλωστε, είναι μία άκρως καλοκαιρινή και ανοιξιάτικη τάση που θα σε ανανεώσει και θα σε κάνει να δεις αυτό το basic κομμάτι της ντουλάπας σου… με άλλο μάτι. Θα χρειαστεί μόνο να επιστρατεύσεις όλη τη δημιουργικότητά σου και να διαθέσεις λίγο από τον χρόνο σου… α ναι, και να διαβάσεις τις οδηγίες που σου δίνουμε παρακάτω. Καλή επιτυχία!
DIY: Πώς να ξεβάψεις μόνη σου το jean σου
#1 Γέμισε μία λεκάνη με κρύο νερό. Βάλε μέσα το jean σου και άφησε το 1-2 ώρες να μουλιάσει.
#2 Βγάλ’ το από την λεκάνη και στίψ’ το καλά.
#3 Άρχισε να πιάνεις μικρές-μικρές επιφάνειες από το ύφασμα του και να τις τυλίγεις με χοντρά λάστιχα. Θεωρητικά τα μικρά «εξογκώματα» που δημιουργείς θα είναι και τα σημεία που θα ξεβάψεις.
#4 Γεμίστε ξανά τον κάδο σου με νερό και πρόσθεσε σε αυτό μισό μπουκάλι λευκαντικού.
#5 Φόρεσε γάντια από καουτσούκ και βάλε ξανά το jean σου μέσα στο νερό.
#6 Ανάλογα με το πόσο έντονο και ανοιχτόχρωμο θες να είναι το tie dye τελικό σου αποτέλεσμα, τόση περισσότερη ώρα αφήνεις το παντελόνι σου μέσα στο νερό. Επίσης μπορείς να βάλεις και ένα βαρύ αντικείμενο από πάνω του ώστε να μην το ανεβάζει στην επιφάνεια της λεκάνης η άνωση του νερού.
#7 Μόλις είσαι ευχαριστημένη με το χρώμα, μετά από 1-2 ώρες δηλαδή, μπορείς να ξεπλύνεις το denim σου με κρύο νερό, να το αφήσεις περίπου μισή ώρα κρεμασμένο στην απλώστρα και μετά να το βάλεις στο πλυντήριο στο πρόγραμμα πλύσης που το πλένεις κανονικά.
DIY: Πώς να ξεβάψεις μόνη σου το jean σου
 DIY: Πώς να δημιουργήσεις μόνη σου σκισίματα στο jean σου

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: