Δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε πως θα ξεχρεώσει τα δάνεια 430 φοιτητών [βίντεο]

Το σύστημα εκπαίδευσης των ΗΠΑ προβλέπει πως, προκειμένου να φοιτήσει κάποιος σε κολέγιο, θα πρέπει αφενός να γίνει δεκτός και αφετέρου να πληρώσει τα δίδακτρα που απαιτούνται. Αυτό οδηγεί πολλούς στο να πάρουν δάνεια, τα οποία χρειάζονται χρόνια για να αποπληρώσουν.

Αυτό ίσχυε και για την τάξη του 2019 του Morehouse College μέχρι την εκδήλωση για την αποφοίτησή της, οπότε ο Robert F. Smith ανακοίνωσε πως θα αναλάβει αυτός να τα ξεχρεώσει. 

Πρόκειται για έναν δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο, ο οποίος θα χρειαστεί να πληρώσει συνολικά 40 εκατομμύρια για τους 430 συνολικά νεαρούς.

«Εκ μέρους της οικογένειάς μου που μετράει 8 γενιές σε αυτή την χώρα, θα βάλουμε λίγο… καύσιμο στο λεωφορείο σας. Έχουμε τους απόφοιτους εκεί πέρα. Αυτό είναι μία πρόκληση για εσάς. Η τάξη του 2019 είναι δική μου. Η οικογένειά μου θα εξαφανίσει τα σπουδαστικά δάνεια που έχετε», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους αποφοίτους.

Αφορμή για την κίνησή του αυτή αποτέλεσε μία έρευνα που έδειξε πως η οικονομική διαφορά που υπάρχει μεταξύ λευκών και μαύρων στις ΗΠΑ, μπορεί να μειωθεί κατά 25% αν δεν υπάρχει το σπουδαστικό δάνειο.

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: