Διπλή νίκη για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο σε Γενική και Νέους

Το Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων γέμισε ξανά από θεατές και αυτή τη φορά στην επιτυχία του αγώνα που διοργάνωσε το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. συνετέλεσαν και οι δύο κούρσες του Ενιαίου. Έτσι διατηρήθηκε αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο εως το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ο 3ος και 4ος αγώνας του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda, ( έγιναν στο πλαίσιο του δεύτερου φετινού αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας) είχε αυτό που ήθελαν όλοι. Σωστό αγώνα και σκληρές κόντρες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των οδηγών με Skoda.

Στον πρώτο αγώνα ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος οδήγησε ανενόχλητος ξεκινώντας από την pole position για να φτάσει στη νίκη με την ασύλληπτη διαφορά των 7,6 δευτερολέπτων. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά η παρουσία του Κωνσταντίνου Γιαννίκου στη δεύτερη θέση. Ο νεαρός που συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στο Ενιαίο και δεν είχε αγωνιστεί μέχρι τώρα σε αγώνα αυτοκινήτων μέσα στην πίστα, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία του “Le Man” στην εκκίνηση και πέρασε δεύτερος. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Γιαννίκος αντιστάθηκε στην πίεση κυρίως του Γαλεράκη και στους τελευταίους γύρους του Καλέση.

Τρίτος ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα ο Φίλιππος Καλέσης. Ο πολύπειρος καρτίστας ήταν αναμφίβολα ο πιο επιθετικός οδηγός του αγώνα πραγματοποιώντας αρκετές προσπεράσεις, δεδομένου ότι στην εκκίνηση έχασε πολλές θέσεις από λάθος επιλογή σχέσης στο κιβώτιο του Skoda Fabia. Στους τελευταίους γύρους προσπέρασε τον Γαλεράκη και από τέταρτος βρέθηκε τρίτος, σε ένα συμβάν για το οποίο ο Γαλεράκης διαμαρτυρήθηκε, με αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να τιμωρήσουν τον Καλέση με επίπληξη.

Πιο πίσω ο “Le Man” κρατήθηκε στην 5η θέση και κράτησε πίσω του τον Γιώργο Σαρταμπάκο στη μάχη των άνω των 30 ετών.  Έτσι πήρε την νίκη στην επιμέρους κατηγορία με τον Σαρταμπάκο να είναι πανευτυχής ως δεύτερος. Μια θέση πιο πίσω ο Στάθης Κουκέας. Ο νικητής και των δύο αγώνων στον Διόνυσο δεν βολεύτηκε και πάλι στην πίστα. Έχασε μερικές θέσεις στην εκκίνηση, κατά το προσπέρασμα που δέχθηκε από τον Καλέση, ακούμπησαν με αποτέλεσμα να χαλάσει ο αγώνας του και να τραυματιστεί και το Fabia του.

Πίσω από τον Κουκέα βρέθηκαν οι πρωτοεμφανιζόμενοι. Ο Σωτήρης Παπαχρήστου γιόρτασε τα γενέθλιά του με βαθμούς στην πρώτη του εμφάνιση στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, αλλά θα μπορούσε να έχει κερδίσει ακόμη περισσότερους από τους 4 της 8ης θέσης. Ο Μιχάλης Γεωργιάδης αντίστοιχα δέχτηκε ένα χτύπημα στην εκκίνηση, έμεινε πίσω αλλά ανέκαμψε και οι προσπάθειές του για προσπεράσματα, σταμάτησαν όταν βρέθηκαν μπροστά του ο Παπαχρήστου και ο Κουκέας έπειτα τα δικά τους προβλήματα.

Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ήσυχα και λιγότερο αγχωτικά κυρίως για τους οδηγούς. Ο Χαραλαμπόπουλος δεν ξέφυγε το ίδιο εύκολα με τον πρώτο αγώνα καθώς ο Καλέσης ξεκινούσε τρίτος και πέρασε την πρώτη στροφή δεύτερος. Ο Γιαννίκος που ήταν στη δεύτερη θέση της εκκίνησης απέφυγε τις επαφές αλλά αυτό του κόστισε και την τρίτη θέση καθώς αυτή πέρασε στον Γαλεράκη, ο οποίος βρήκε ουσιαστικά ανοιχτή πόρτα. Οι τρείς πρώτοι δημιούργησαν ένα γκρουπ στο οποίο ο Καλέσης δεν βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί, έτσι φτάσαμε στον τερματισμό. Ο Γιαννίκος από την άλλη οδήγησε το άλλο γκρουπ που περιλάμβανε ακόμη τους “Le Man” και Κουκέα και προς το τέλος τον Παπαχρήστου. Ούτε εκεί όμως προέκυψε αλλαγή, έτσι οι θεατές αρκέστηκαν στις προσπεράσεις που προσέφερε ο Γεωργιάδης όταν στο μέσον του αγώνα βρέθηκε τελευταίος έπειτα από επαφή με τον Χαλιβελάκη και ξεκίνησε την ανάκαμψη. Κατάφερε να φτάσει μέχρι την δέκατη θέση ωστόσο και εκείνος και ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης δέχτηκαν ποινή 30 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες με αποτέλεσμα να πέσουν στις δύο τελευταίες θέσεις.

Επόμενος αγώνας για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου η Ανάβαση Ριτσώνας.

Πηγή: Σ.Ο.Α.Α

Διπλή νίκη για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο σε Γενική και Νέους gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: