Dior Cruise 2022: Η καμπάνια στον εμβληματικό Ναό του Δία υμνεί την αιώνια ομορφιά της Ελλάδας

Dior Cruise 2022: Η καμπάνια στον εμβληματικό Ναό του Δία υμνεί την αιώνια ομορφιά της Ελλάδας

Η συλλογή που παντρεύει την αρχαιοελληνική κομψότητα με το πνεύμα της σημερινής εποχής και η νέα συνεργασία του οίκου με τη γνωστή ηθοποιό Αnya Taylor-Joy.

Φέτος το καλοκαίρι, η Cruise συλλογή του οίκου Dior για το 2022 πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο, στρέφοντας όλα τα φώτα στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο, η creative director του οίκου δεν επανασύστησε μόνο την έννοια του Grecian chic, αλλά τίμησε και την Ελλάδα 200 χρόνια από την Eλληνική Eπανάσταση.

Dior: Το fashion show που πλημμύρισε Ελλάδα όλο τον πλανήτη- Οι παρουσίες που εντυπωσίασαν (photos)

Πηγή έμπνευσης της καμπάνιας: το αρχαίο ελληνικό πέπλο και ο χιτώνας

Έναν μήνα περίπου πριν γίνει το catwalk στο Καλλιμάρμαρο, η Maria Grazia ταξίδεψε σε έναν ακόμα εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, τον Ναό του Δία στη Νεμέα, για να φωτογραφίσει την Cruise 2022 καμπάνια του Dior. Ο οίκος δημοσίευσε μέσα στο Σαββατοκύριακο τις εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που επιμελήθηκε η φωτογράφος Julia Hetta.

Σε αυτές τις φωτογραφίες βλέπουμε τα μοντέλα ντυμένα με τις δημιουργίες της Maria Grazia Chiuri σε αέρινες γραμμές, αιθέριες σιλουέτες και μια ουδέτερη χρωματική παλέτα. Παρόλο που το αρχαιοελληνικό στοιχείο ήταν έντονο, αυτό δεν απέτρεψε την Maria Grazia από το να ενσωματώσει στη φωτογράφιση μερικά iconic items, όπως η Lady Dior και το Bar Jacket. Κεντρικό θέμα της συλλογής ήταν η αποτύπωση του διαλόγου ανάμεσα στο κλασικό παρελθόν και τη σύγχρονη θηλυκότητα.

Η Dior Cruise 2022 καμπάνια ήταν κι ένας φόρος τιμής στην αξέχαστη φωτογράφιση της haute couture συλλογής μπροστά από την Ακρόπολη το 1951, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ίδιου του Monsieur Dior.

Το ατμοσφαιρικό βίντεο «Female Divine»

Εκτός από τις φωτογραφίες, ο οίκος δημοσίευσε και ένα βίντεο με τίτλο «Female Divine», που φέρει τη σκηνοθετική ματιά του Fabien Baron. Το σκηνικό στήνεται σαν ένα μικρό θεατρικό και ανακαλεί τον μύθο της Αράχνης. Η καθηλωτική φωνή της Ιωάννας Γκίκα ντύνει για ακόμη μια φορά την παρουσίαση στο βίντεο της καμπάνιας (ερμήνευσε το τραγούδι της, «Θάλασσα», και στο show στο Καλλιμάρμαρο στάδιο).

Η νέα fashion & beauty ambassador

Λίγες μόνο μέρες μετά την κυκλοφορία της καμπάνιας ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε πως η Αnya Taylor-Joy, μεγάλη θαυμάστρια της ελληνικής μυθολογίας, θα είναι το πρόσωπο που θα τον εκπροσωπεί. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του οίκου,  με την ηθοποιό να φοράει ένα maxi φόρεμα σε βυσσινί απόχρωση.

Ανυπομονούμε να δούμε την Αnya να τιμάει την κληρονομιά του Dior και να γιορτάζει το όραμα του ιδρυτή του τους επόμενους μήνες.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @dior

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: