Δημοσκόπηση-βόμβα στη Γερμανία: Δεν έχει κριθεί η πρωτιά στις εκλογές, δηλώνει το 55% των ψηφοφόρων

Ένας στους τρεις Γερμανούς άλλαξε γνώμη για το κόμμα που θα ψηφίσει την Κυριακή τουλάχιστον μία φορά — Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξακολουθεί να θεωρεί πιθανή τη νίκη της «Χριστιανικής Ένωσης» ( CDU / CSU), παρά το γεγονός ότι το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις

Για τους περισσότερους Γερμανούς, δεν έχει κριθεί το εκλογικό παιχνίδι στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, έξι ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου έρευνας «Insa», που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «BILD» σε δείγμα χιλίων πολιτών, δείχνει ότι πολλοί Γερμανοί δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν την 26η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το 55% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί.

Η πλειοψηφία, δηλαδή, των ερωτηθέντων εξακολουθεί να θεωρεί πιθανή τη νίκη της «Χριστιανικής Ένωσης» ( CDU / CSU) , παρά το γεγονός ότι το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και μάλιστα με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων μονάδων έναντι της Χριστιανικής Ένωσης ( Χριστιανοδημοκρατών- Χριστιανοκοινωνιστών).

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι, ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν την πρόθεση ψήφου ήταν το … γέλιο του υποψηφίου για την Καγκελαρία με το CDU, Άρμιν Λάσετ, σε συνέντευξη Τύπου για την καταστροφή από τις πλημμύρες στο κρατίδιό του.

Μάλιστα, το γέλιο του Λάσετ επηρέασε τους Γερμανούς ψηφοφόρους περισσότερο απ΄ότι οι καταστροφικές πλημμύρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους τρεις Γερμανούς άλλαξε γνώμη για το κόμμα που θα ψηφίσει την Κυριακή τουλάχιστον μία φορά.

Το 22% άλλαξε γνώμη μία φορά, ενώ το 10% των ερωτηθέντων αρκετές φορές.

Το 51% άλλαξε γνώμη για το κόμμα που θα ψηφίσει την 26η Σεπτεμβρίου τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, το 39% αυτών που άλλαξαν γνώμη την περασμένη εβδομάδα τάχθηκαν υπέρ του Χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: