Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, για λογαριασμό του Action24, φαίνεται ότι ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά, η ΝΔ συγκεντρώνει 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας την διαφορά των δύο κομμάτων κατά μία μονάδα συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθεί η ΧΑ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 6%. Εκτός βουλής μένουν Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1,5% ενώ η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 2%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 14% καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 33% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης, συντριπτική είναι η διαφορά (47 μονάδες) υπέρ της ΝΔ: Η ΝΔ εκτιμάται σε ποσοστό 64% έναντι 17% που εκτιμούν ότι θα έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (34%) με διαφορά 15 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα (19%). «Κανένας από τους δύο» απαντά το 43%.

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 17%
ΝΔ 30%
ΧΑ 7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6,5%
ΚΚΕ 6%
ΠΟΤΑΜΙ 1,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,5%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2%
ΕΠΑΜ 1%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,5%

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: