Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία στους πολίτες για οικονομία, κορονοϊό

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δίνουν οι πολίτες παρά την ανησυχία για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο, αλλά και τα ελληνοτουρκικά, σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Opinio Poll

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Opinion Poll του Σεπτεμβρίου που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος. Η διαφορά των δύο κομμάτων κυμαίνεται στις 20,8 μονάδες υπέρ της Ν.Δ.

Στην καταλληλότητα, ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει 52% έναντι 23% του κανένα και 19,4% του Αλέξη Τσίπρα. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. διατηρεί προβάδισμα άνω των 20 μονάδων λαμβάνοντας 40,3% έναντι 19,5 του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν ΚΙΝ.ΑΛ. με 5,8%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ25 2,2% ενώ οι αναποφάσιστοι πλησιάζουν το 14%.

Στην δημοφιλία των αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το υψηλότερο ποσοστό με 67% έναντι 31% της κυρίας Γεννηματά, 28,4% του Αλέξη Τσίπρα, 21,6% του κ. Κουτσούμπα, 15% του κ. Βελόπουλου και 12% του κ. Βαρουφάκη.

Ελληνοτουρκικά και θερμό επεισόδιο

Σε ένα ποσοστό άνω του 60% οι πολίτες ανησυχούν για την συνεχόμενη τουρκική παραβατικότητα και πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα θερμό επεισόδιο το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το 67% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα τα προβλήματα από την προκλητικότητα της Άγκυρας. Την ίδια άποψη εκφράζει σχεδόν 1 στους 2 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (47%).

Κορονοϊός και θεωρίες συνωμοσίας

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού και τα ερωτήματα για το αν υπάρχει διεθνής συνωμοσία, ενώ ο ιός είναι ανύπαρκτος, είναι εντυπωσιακό πως τις θεωρίες αυτές ασπάζεται το 17% των πολιτών, όταν το 81% τις απορρίπτει.

Μάλιστα 9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν τηρεί τα βασικά μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

Άνοιγμα σχολείων και οικονομίας

Μοιρασμένη παρουσιάζεται η κοινή γνώμη για το άνοιγμα των σχολείων. Το 45% θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο ενώ το 43% έχει αντίθετη άποψη.

Συνολικά, το 70% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία ενώ μόνο 15% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, σχεδόν έξι στους δέκα έχει αισθανθεί συμπίεση των προσωπικών και οικογενειακών εισοδημάτων έναντι του 40% που έχει ανέπαφα τα έσοδα ενώ στο ερώτημα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης το 48% βάζει θετικό πρόσημο ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό έχει αντίθετη άποψη.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: