Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι πιστεύουν ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο

Νέα δημοσκόπηση από την Interview για το Βεργίνα TV αποτυπώνει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 22,5 μονάδες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Η πανελλαδική έρευνα έγινε σε δείγμα 1.105 ατόμων από τις 3 Μαΐου έως τις 6 Μαϊου.

Στη δημοσκόπηση, λοιπόν, αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα συγκέντρωνε 42,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%. 5,8% συγκεντρώνει το «άλλο κόμμα», με τους αναποφάσιστους να βρίσκεται στο 11%. Στο 2% βρίσκεται το λευκό ή δεν γνωρίζω – δεν απαντώ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 56%, έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δύο απάντησε το 24%.

Στην ερώτηση για το αν τα μέτρα για τη λειτουργία των καταστημάτων ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία της αγοράς, το 51% απάντησε ότι δεν ενθαρρύνουν, το 45% ότι ενθαρρύνουν και το 4% ΔΓ/ΔΑ.

Μεταξύ άλλων ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη για τον κορονοϊό. Το 37% πιστεύει ότι ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας, το 36% ότι μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ζώο, ενώ το 27% ΔΓ/ΔΑ.

Από εκεί και πέρα πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ακολουθούν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάκης Βορίδης και Χάρης Θεοχάρης.

Πολιτική

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: