Δημοσιογράφος ρωτά αν η Άρντεντ και η Μαρίν συναντήθηκαν λόγω της παρόμοιας ηλικίας τους

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν έβαλε στη θέση του δημοσιογράφο ο οποίος υπαινίχτηκε ότι συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν «μόνο και μόνο» λόγω ομοιοτήτων που έχουν, όπως για παράδειγμα η ηλικία τους.

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Αρντέρν με την Μαρίν, η οποία είναι η πρώτη Φινλανδή πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Νέα Ζηλανδία.

«Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται αν εσείς οι δύο συναντιέστε μόνο και μόνο επειδή έχετε παρόμοιες ηλικίες καθώς και άλλα κοινά όταν μπήκατε στην πολιτική. Ή μήπως ο κόσμος περιμένει να δει συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στη συνέχεια;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου.

Φανερά ενοχλημένη η Αρντέρν από την ερώτηση του δημοσιογράφου έσπευσε να απαντήσει, διερωτώμενη αν κάποιος ρώτησε ποτέ τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αν συναντήθηκαν λόγω της παρόμοιας ηλικίας τους.

«Φυσικά έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική — είναι η πραγματικότητα», δήλωσε η Άρντεντ.


«Η Φινλανδία κάνει εξαγωγές στη Νέα Ζηλανδία αξίας 199 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε και συμπλήρωσε  ότι η Νέα Ζηλανδία εξάγει αγαθά αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στη Φινλανδία και ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για μελλοντικές ευκαιρίες.

Συνάδελφοι δημοσιογράφοι και μέλη του κοινού κατέφυγαν στο Twitter για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για την ερώτηση που τέθηκε στις δυο κυρίες, με έναν χρήστη να τη χαρακτηρίζει «χοντροκομμένη».

Ερωτηθείσες για το ρόλο τους ως γυναίκες ηγέτες, η Αρντέρν και η Μάριν δήλωσαν όταν αισθάνονται την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για λογαριασμό των καταπιεσμένων γυναικών, όπως αυτές στο Ιράν.

«Το επίκεντρο της συζήτησής μας είναι τι περισσότερο θα μπορούσαμε να κάνουμε από κοινού για να υποστηρίξουμε άλλες γυναίκες σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν άσχημες συνθήκες, όπου βλέπουμε τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να καταπιέζονται και να παραβιάζονται», δήλωσε η Άρντερν. Η βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων ήταν επίσης μεταξύ των θεμάτων συζήτησης της επίσκεψης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: