Δήμος Αθηναίων: Μία ιστοσελίδα για όσους νοιάζονται για τους σκύλους και τις γάτες

Σειρά δράσεων υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων για να γίνει η πρωτεύουσα πιο φιλόξενη για τα ζώα.

Τα ζώα αποτελούν ένα ξεχωριστό αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης. Η προστασία και η στήριξη τους είναι απόδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων αύριο (Κυριακή 4 Οκτωβρίου), η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων με επικεφαλής τη Σεραφίνα Αβραμίδου,  παρουσιάζει την δική της ιστοσελίδα (www.animalscityofathens.gr), που δημιουργήθηκε με στόχο την επαρκέστερη ενημέρωση των πολιτών και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα αδέσποτα και μη ζώα. Μέσω της ιστοσελίδας οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις δράσεις του τμήματος, να βρίσκουν όλα τα ζωάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη, να καταχωρούν τα ζώα που έχουν υιοθετήσει στη βάση του Δήμου και να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν ένα ζωάκι που βρήκαν στον δρόμο ή το δικό τους που χάθηκε, θα ενημερώνονται για τις υποχρεώσεις των «κηδεμόνων» αλλά και των Δήμων αναφορικά με τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα, ενώ μέσα από άρθρα και βίντεο που θα αναρτώνται θα λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τόσο τους «κηδεμόνες» ζώων συντροφιάς όσο και εκείνους που σκέφτονται να υιοθετήσουν έναν παντοτινό φίλο. Παράλληλα με την νέα ιστοσελίδα υπάρχουν και σελίδες της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας σε Facebook και Instagram.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τον Δήμο Αθηναίων η υγεία, η ευζωία και η καλή μεταχείριση των ζώων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Κι όλα αυτά διασφαλίζονται στη πράξη με το έργο που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή εδώ και ένα χρόνο στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα:

-Τον τελευταίο χρόνο, 460 σκυλάκια και 645 γατάκια έλαβαν κτηνιατρική περίθαλψη, ενώ ολοκληρώθηκαν 201 υιοθεσίες και 28 φιλοξενίες σκύλων, 34 υιοθεσίες και 6 φιλοξενίες γατών.

-Υλοποιήθηκε ένα νέο πρόγραμμα δωρεάν τοποθέτησης microchip  για τους δεσποζόμενους σκύλους και γάτες των οποίων οι «κηδεμόνες» είναι κάτοικοι του Δήμου και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μέσω του προγράμματος του Δήμου σημάνθηκαν 157 δεσποζόμενοι σκύλοι και 49 γάτες.

-Τοποθετήθηκαν επτά μικρά σπιτάκια, επτά ταΐστρες και 42 ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης προσφέροντας στους τετράποδους φίλους μας ανάσες δροσιάς και ασφάλεια.

-Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε το project arts4cats σε συνεργασία με την Dogs” Voice και το pet friendly ξενοδοχείο Selina, όπου έξι καλλιτέχνες ζωγράφισαν έξι ξύλινα σπιτάκια για γάτες και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζωγραφιστούν ακόμη 50.

-Σχεδιάζονται τα πρώτα πάρκα για σκύλους σε διάφορα σημεία της πόλης, με στόχο να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο σημεία σε κάθε δημοτική κοινότητα, ενώ σύντομα θα παραδοθούν ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας σκύλων και η πρώτη Δημοτική Κτηνιατρική κλινική της πόλης.

«Η προστασία και η φροντίδα των ζώων, έχει γίνει μέρος της καθημερινής δουλειάς του δήμου μας. Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας. Να ξεφύγουμε από τις ευχές που κάνουμε όλοι μια φορά το χρόνο και να δουλέψουμε στην πράξη για να γίνει πραγματικότητα η φιλοξενία, η περίθαλψη και η ασφάλειά τους. Χαίρομαι γιατί τόσο η Αστική Πανίδα της Αθήνας όσο και οι εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, βοηθούν στην προσπάθεια να δώσουμε στην πόλη περισσότερη ανθρωπιά» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: