Δήμος Αθηναίων για κορονοϊό: Αναστολή τροφείων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς – Τι θα ισχύσει με τα ανταποδοτικά τέλη επιχειρήσεων

Σημαντικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης επιχειρήσεων και οικογενειών, ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, για «να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δήμου, οι επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, απαλλάσσονται των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων), της καταβολής τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, διαμονής παρεπιδημούντων (5%) και των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%).

Επίσης αναστέλλεται η καταβολή των τροφείων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

«Ο Δήμος Αθηναίων είναι και θα παραμείνει δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: