Δημήτρης Πλουμπίδης: Αυτά που συμβαίνουν στις Βρυξέλλες μας αφορούν, πρέπει να έχουμε λόγο

Στην συλλογική προσπάθεια που αφορά τις ευρωεκλογές και στις εξελίξεις που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε  ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Πλουμπίδης. μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο»: «Το μούδιασμα που βλέπαμε στο δικό μας κόσμο έχει αρχίσει να υποχωρεί, καθώς βλέπει πια ότι έχουμε συγκεκριμένο έργο να υπερασπίσουμε και με αυτό το έργο μπορούμε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία στην εκλογική αναμέτρηση», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Είναι πάρα πολύ κακό να μην καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στις Βρυξέλλες μας αφορούν» συνέχισε ο κ. Πλουμπίδης. «Πρέπει να έχουμε λόγο εκεί, ξέρουμε πολύ καλά ότι το ευρωκοινοβούλιο έχει μειωμένες δυνατότητες, αλλά είναι υπαρκτές. Έχει μπλοκάρει νόμους, έχει βοηθήσει κάποιους άλλους να βελτιωθούν και αυτό είναι πολύ σημαντικό» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πλουμπίδης πρόσθεσε ότι κάνει μια συλλογική προσπάθεια σε αυτές τις εκλογές. Εάν εκλεγεί έχει μια πολύ καλή γνώση σε θέματα υγείας και ψυχικής υγείας, καθώς είναι και εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, εξήγησε ότι έχει μια πολύ καλή γνώση σε θέματα φτώχειας και περιθωριοποίησης και μπορεί να προσφέρει σε αυτά αρκετά πράγματα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ε.Ε υποστήριξε πως «η νεοφιλελεύθερη ολοκλήρωση της Ευρώπης που επιχειρείται από τις κύριες πολιτικές δυνάμεις, δεν χρειάζεται και πολλή δημοκρατία, έχει ανάγκη αυταρχισμού για να περάσει μέτρα που είναι κατά βάση αντιλαϊκά. Αυτή η συμμαχία με τις ακροδεξιές δυνάμεις μπορεί να εξυπηρετήσει τέτοιες αυταρχικές κινήσεις και γι” αυτό χρειάζεται εγρήγορση και πολιτική κινητοποίηση όλων μας».

Για το Μακεδονικό είπε ότι «στην Ελλάδα έχει περάσει ένα φλου στον κόσμο, ότι η ελληνική Μακεδονία είναι κάτι ευρύτερο, το οποίο το επιθυμούμε, το οποίο δεν είναι έτσι. Αυτή η σύγχυση», πρόσθεσε, «τρέφει όλη αυτή την κακή υποδοχή που κάνει στη Συμφωνία των Πρεσπών μέρος του πληθυσμού της Βόρειας Ελλάδας. Αυτή η σύγχυση μπορεί να διαλυθεί εφόσον φανούν τα θετικά αποτελέσματα της συμφωνίας» κατέληξε ο κ. Πλουμπίδης.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: