Δημήτρης Μπισλάνης: Έφυγε 43 ετών όμως έπαιξε σε 82 ταινίες [Βίντεο]

Ο Δημήτρης Μπισλάνης ήταν ένας αξιόλογος καρατερίστας, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να προσφέρει όσα ήθελε και μπορούσε μέσα από την υποκριτική του δύναμη, αφού έφυγε πολύ νέος.Ωστόσο, πρόλαβε να μπει στο πάνθεον των «κακών χαρακτήρων» του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Αθήνα στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1961 στο έργο «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ, ενώ το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1963 στο μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Έκτοτε, ακολούθησε μια σημαντική κινηματογραφική καριέρα σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, υποδυόμενος είτε τον κακό της ταινίας, είτε τον αρχηγό σπείρας, είτε τον Μανιάτη αδερφό που θέλει να προστατέψει την αδερφή του.

Ο Δημήτρης Μπισλάνης είχε γόνιμη συνεργασία με τον Νίκο Ξανθόπουλο, με τον οποίο έπαιξαν μαζί σε 8 ταινίες. Συνολικά γύρισε 82 ταινίες, εκ των οποίων 24 στη Φίνος Φιλμ. Ξεχώρισε, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην κωμωδία «Η Βίλλα των Οργίων» (1964) και τον ανακριτή ασφαλείας στην ταινία «Κοντσέρτο για Πολυβόλα» (1967).

Σημαντική ήταν και η θεατρική του παρουσία σε έργα του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, όπως στη «Βασίλισσα Αμαλία» με την Νόνικα Γαληνέα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: