Δήμητρα Σωτηριάδου: Η πρώην δημοσιογράφος του Mega τα άφησε όλα πίσω και ζει σε κοντέινερ στο βουνό χωρίς ρεύμα

Η Δήμητρα Σωτηριάδου εγκατέλειψε την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και αποφάσισε να μετακομίσει σε κοντέινερ στην Κρήτη.

Η δημοσιογράφος Δήμητρα Σωτηριάδου είναι συνταξιούχος πια και αποφάσισε εδώ και χρόνια να απομονωθεί στο οικογενειακό κτήμα στον Ασώματο Ρεθύμνου.

Ιδιαίτερες ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν ριζικά τη ζωή τους και αποφάσισαν να ζήσουν μη συμβατικά παρουσίασε η εκπομπή “Αυτοψία”, του Αντώνη Σρόιτερ. Μία από αυτές είναι και της άλλοτε κραταιάς δημοσιογράφου του Mega, Δήμητρας Σωτηριάδου.

Η Δήμητρα Σωτηριάδου είναι συνταξιούχος πια και αποφάσισε εδώ και χρόνια να απομονωθεί στο οικογενειακό κτήμα στον Ασώματο Ρεθύμνου.

Εκεί ζει σε ένα σπίτι-κοντέινερ χωρίς ρεύμα -με φωτοβολταϊκά- καλλιεργώντας την τροφή της, χωρίς τηλεόραση και κυρίως χωρίς τα τρία κινητά που κάποτε την καταδυνάστευαν και χτυπούσαν ασταμάτητα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Ο εγκέφαλος είχε ‘καεί’”, λέει η ίδια, περιγράφοντας τους ρυθμούς ζωής που είχε ως ρεπόρτερ.

Η γνωστή δημοσιογράφος είχε παραχωρήσει συνέντευξη πριν από λίγο καιρό στο CretaLive, όπου είχε αναφερθεί στη νέα της κανονικότητα.

Όπως είχε πει η ίδια:

«Σαν ”εργατάκι” της είδησης έμαθα να έχω υπομονή και επιμονή. Θα έλεγα αυτή είναι η μεγαλύτερη προίκα μου. Δεν πανικοβάλλομαι σε δύσκολες καταστάσεις, σε καταστάσεις όπως υγείας, που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, όταν αλλάζει η καθημερινότητα της ζωής σου. Φυσικά η έλλειψη πανικού με βοηθάει και στη νέα μου κατάσταση που φτιάχνω στην Κρήτη.

Πολλοί φίλοι θεωρούσαν πως δεν θα άντεχα πέρα από δυο εβδομάδες μόνη στον ελαιώνα του χωριού, χωρίς ρεύμα και τα απαραίτητα της Αθήνας, όπως τηλεόραση, πλυντήριο κ.λ.π. Φυσικά τους διέψευσα! Άσε που από τις θείες στο χωριό έμαθα πώς να διατηρώ το ψυγείο δροσερό (φυσικά χωρίς ρεύμα)» είπε αρχικά η Δήμητρα Σωτηριάδου.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην τωρινή δημοσιογραφία. «Η δημοσιογραφία είναι στα χειρότερά της. Περνάει και αυτή την κρίση της. Δεν είναι το μέσον, είναι ο τρόπος. Όταν διαχωριστεί η δημοσιογραφία από την διεκπεραίωση, τότε θα αναδυθεί. Δημοσιογραφία χωρίς είδηση δεν υφίσταται. Είδηση είναι το νέο. Σήμερα δεν βλέπεις ούτε αποκλειστικά θέματα.

Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν, όπως και ερευνητική δημοσιογραφία. Οι δημοσιογράφοι δυστυχώς κακοχαρακτηρίστηκαν από “ορισμένους” την περίοδο που επεβλήθησαν με το ζόρι τα μνημόνια στη χώρα. Όσοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την διεκπεραίωση ,τράβηξαν στον πάτο μαζί με τη χώρα και το σύνολο των δημοσιογράφων από όλα τα μέσα» κατέληξε η Δήμητρα Σωτηριάδου.

Comments

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: