Δήμητρα Λιάνη: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη και αυτή τη φορά της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Η καταδίκη της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αφορά σε χρέη προς το Δημόσιο, ενώ το δικαστήριο της χορήγησε αναστολή εκτέλεσης επί τριετία.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, τα χρέη της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό.

Να αναφέρουμε ότι την ενοχή της κατηγορουμένης εισηγήθηκε και η εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας ωστόσο να της επιβληθεί ποινή δύο ετών.

Η οφειλή, σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το οποίο αναγνώστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν έχει μπει σε ρύθμιση ούτε έχει εξοφληθεί μέρος της από το 2014. Η συνήγορός της εξήγησε ότι η Δήμητρα Λιάνη ευελπιστεί ότι το προσεχές διάστημα θα πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα, να αποπληρωθεί η οφειλή.

«Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος της Δημήτρας Λιάνη.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, ακόμα και όταν η δικηγόρος επεσήμανε πως υπήρχε και δεύτερη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία κατάφερε τελικά να αποπληρώσει στο σύνολό της.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: